Live Role Play Games

Igazi asztali szerepjátékok fórumos formában
 
HomeGalleryGy.I.K.RegisztrációBelépésHelp

Share | 
 

 Fajok

Go down 
SzerzőÜzenet
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:38 am

Sárkányok

A sárkányok hatalmas lények a környező hegyek barlangjaiban élnek. Több fajtájuk ismeretes fekete sárkánytól a tengeri sárkánykígyóig. Közös tulajdonságuk, hogy hatalmasak és testüket pikkelyek fedik. Többségük tűzokádó, de vannak, akik erős állkapcsukkal ölnek, mások mérget fújnak áldozatukra.

Óriás SyvernusHatalmas fajta, ami jellemzően a hegyekben él. Teste hatalmas, barnás pikkelyekkel borított. Négy lábon közlekedik, bár van szárnya, ritkán repül. Barlangja könnyen megközelíthető, de élve még nem jött ki senki onnan. Tüzet okádni nem képes, viszont erős lábaival és karmaival azonnal végez az áldozatával. A páncélja szinte mindennek ellenáll, így más sárkányok számára is életveszélyes. Alapvetően békés állat, amíg nem háborgatják.

CattorA fekete sárkány néven is szokták emlegetni. Bár hatalmas, ugyanakkor vékony és könnyű, éppen ezért gyors. Tüze erős lángú, képes városokat felperzselni egyetlen fújással. Kegyetlen gyilkos, gonosz ragadozó. Kevés belőlük, de nagyon veszélyesek. Ha kifeszítik reptükben óriási szárnyaikat, eltakarják a napot. Páncélja erősnek tűnik, de sokkal kevésbé ellenálló, mint a Syvernus páncélzata. Szárnycsontjai között feszülő bőrét könnyedén át lehet lyukasztani és ha elég nagy a lyuk, a sárkány lezuhan.

SyphrinA zöld sárkány. Őseit a messzi Japánból eredeztetik, ahol a hozzá hasonló Zen-Yet fajt még mindig istenként tisztelik. Ez egy teljesen jámbor, szelíd sárkányfaj, emberek között éli életét, akik nem bántják. Ha mégis, csupán önvédelemből öl. Termete hatalmas, de eltörpül a többi faj mellett. Vadállatokkal táplálkozik. Pikkelyei zöldek, innen kapta a nevét. Karmai, bár hatalmasok, fogai élesek, általában nem használja őket. Tüzet ő sem okád.

MadlanaVörös színű a méregtől, ami a bőre alatt kering. Ha más sárkányok megharapják, vagy ő harapja meg őket, az azonnali halálhoz vezet a számukra. Méltóságteljes állat, de szelídíthetetlen. Hegytetőkön él, emberek számára teljesen megközelíthetetlen helyeken. Fészket rak, párban él. Tűzhányó fajta. Pikkelye átlátszó, és mivel dísztárgyakat készítenek belőle, nagyon sokat ér, viszont vadászni nem mernek rá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:31 am

Elfek


Vad elf törzsek többfelé is előfordulnak, a világ minden részén elterjedtek, kisebb csoportjaik igen szélsőséges időjárási körülmények között élnek jelenleg is. Minden csoportnak többé-kevésbé küzdelem az életben maradás, és ez speciális technikákat igényel, különleges, lappangó képességek kifejlesztését teszi szükségessé. Az elfek minden törzsére jellemző, hogy az embereknél jobban értenek a természet nyelvén, legyen az bármilyen természeti környezet, ami körülveszi őket. Törzsük tagjait tisztelik, egymással nem harcolnak, de a betolakodókat, ellenségeket kemény fogadtatásban részesítik. Némely törzsek - miután valamely élőhelyükről kiszorultak - honfoglaló háborúkat vívtak más fajokkal, és erőszakkal hódítottak maguknak új hazát. Hajlamosak a fennhéjázásra, büszkék, gyakran lenézik a többi fajt. Néha kegyetlenek és vérszomjasak, ölnek, rabolnak és foglyokat ejtenek, akik aztán helyettük végzik a fárasztóbb, lenézettebb munkákat.

Erdei elfek

Veszélyesek és kegyetlenek, hisz másképp nemigen maradhatnának fenn. Az erdők mindig is sok élőlény otthonául szolgáltak, és néha nem mindenkinek jut már élettér. Azé az élelem, a lakás, a tiszta víz, aki képes elfoglalni és megvédeni. Az erdei elfek nemzetségekben élnek, akik egy-egy nagyobb szövetség, törzs tagjai, de külön lakóhellyel rendelkeznek. Falujukat általában nem a földre, hanem fák ágai közé telepítik, és igyekeznek úgy megválasztani a helyet, hogy forrás is legyen a közelben. A szomszédos nemzetségek egymástól elég függetlenül élnek, keveset találkoznak, de a híreket mindig megosztják egymással, és kölcsönösen segítséget nyújtanak a másiknak, ha támadás éri.
Az erdei elfek nem az erdő barátai. A fennhatóságuk alá tartozó területeket védik, mert érdekük így kívánja. Azonban a távoli vadászportyákon - ha érdekük úgy kívánja - ártanak a természetnek.

Specialitások :
Némely nemzetségek vad állatokat ( farkasokat, medvéket, stb ) fognak be és különböző módszerekkel tanítják, idomítják őket. Ezeket aztán éppúgy részt vesznek a harcokban, mint gazdáik.
Az erdei elfek kitűnően tudnak fára mászni, és a fák ágai között éppoly biztonsággal közlekednek, mint a földön.

Az elf harcosok szinte mindegyke képes lőfegyverrel bánni. Közelharcba nem szívesen keverednek, vértet legfeljebb olyat hordanak, ami nem akadályozza a mozgást, és nem zörög.
A varázshasználóik leginkább állatokkal és növényekkel kapcsolatos varázslatokat ismernek.

Kőelfek

A hegységek erdővel borított alsó részein élnek, kőházakat építenek és városokban laknak. Így törzsi, nemzetségi szerveződés nem annyira elkülöníthető, mindazonáltal az egy nemzetséghez tartozók összetartanak, és segítik egymást. Az építkezések persze rengeteg munkaerőt igényelnek, és az elfek jó építészek, csodálatos fantáziával megáldott tervezők ( némelyik igazi művész ), de követ faragni, építeni nem szeretnek. Ezért aztán más fajokat használnak ezekre a feladatokra. A területvédő háborúkban fogságba esett ellenségeket rabszolgaként dolgoztatják az építkezéseknél. Különösen szeretik a törpe és óriás munkaerőt "alkalmazni", bár az utóbbi fogva tartása mindig gondokat okoz. Kovácsaik igen jó minőségű vérteket és fegyvereket készítenek.

Specialitások :
A kőelfek minden sziklából vagy kőből készült építményben +20%-al kereshetnek titkosajtót.

A kőelf harcosok szintén jól bánnal a lőfegyverekkel, de akár dárdát is hajigálnak a városfalakról, ha támadás éri őket. Sokan viselnek közülük fémvértet, és közelharcban is igen jól megállják a helyüket. Szeretik a mágiát és a mágikus fegyvereket. Egy-egy varázsfegyver megszerzéséért bármire képesek.
A varázshasználóik előszeretettel alkalmaznak minden ártó varázslatot.

Sivatagi elfek

Viszonylag kevesen élnek a Nagy Halálsivatag szélén, ami bizony nem az "ígéret földje". Nem is önszántukból választották a sivár vidéket hazájuknak. Kiszorultak azonban az otthonukat jelentő erdőségből, és a termékeny síkságok népei nem fogadták be őket, mert ahhoz túl sokan voltak, hogy egy helyen letelepedhessenek, szétválni pedig nem voltak hajlandóak. Minden népcsoport tovább űzte őket, és a hosszú vándorlás alatt megfogyatkoztak. Végül a sivatag szélén találtak maguknak életteret, de a szárazság és éhínség tovább tizedelte a soraikat. Alig néhány ezren maradtak, mire sikerült megtanulniuk az életben maradás művészetét ilyen rossz körülmények között. Mostanra csodálatos városokat építettek a sivatagi oázisok köré, és az általuk lakott területek - öntözőműveiknek köszönhetően - zöldellnek, és virágoznak. Soha nem látott bőséggel teremnek a meleget és kevés vizet kedvelő növények a földjeiken, míg kézműveseik messze földön híresek a termékeikről. Ennek ellenére megkeseredett, bosszúra szomjas lények lettek. Az eltévedt vándor nem számíthat sem szállásra, sem egy korty vízre tőlük. Akire a sivatagban bukkannak rá, azt kifosztják, és otthagyják elpusztulni, szerencsés az, akit magukkal hurcolnak rabszolgának a városaikba. Nem ismerik a könyörületet - mint ahogy azok a lények sem ismerték, akik annak idején továbbkergették őket a földjeikről.

Specialitások :
Túlélés sivatagban 80-90%
Rejtőzés homokban 60-80%
Minden vízzel kapcsolatos képzettség elsajátítása nagy nehézségekbe kerül nekik, kivéve a vízkeresés.
Fagy alapú varázslatok kétszeres hatással vannak rájuk.

A sivatagi elf harcosok eltanulták a sivatagi harcmodort az ott élő népektől, de sokkal több súlyt fektetnek az íjászatra. Tevéket tartanak, és megülik őket. Jó páran képesek még tevehátról is eltalálni az ellenséget.
Varázshasználóik különösen gyakran használnak átkokat és egyéb rontó varázslatokat.

Vizielfek

Vannak olyan elf csoportok, akik a vízen, illetve tengerparton és szigeteken találták meg otthonukat. Legtöbbjük békés hajós és kereskedő, de akadnak közöttük szép számmal kalózok is. Az elfek által épített tengeri hajók karcsúak és gyorsak, mint alkotóik, a viharokat jól bírják, de törékenyek, ha csatáról van szó. Az vízielfek felfedező kedve már sok izgalmas kalandba sodorta hajósaikat, és ezeknek az utaknak eredményeképp a tengerek nagy része ismert, és feltérképezett, úgy 2-3 hét hajózásra a szárazföldektől. Ennél messzebb viszont még nem jutottak felfedezők, vagy legalábbis nem tértek vissza. Az elf kalózok általában egy-egy lakatlan szigeten bújnak meg, de néhány nehezen megközelíthető tengerpart-szakasz is a hatalmukban van. Egymás között felosztották az általuk "ellenőrzött" vizeket, és nem vadásszák le egymás zsákmányát. Tulajdonképpen igen laza szövetségben állnak egymással. Kereskedőhajókat rabolnak ki, és túszokat szednek, akiket borsos váltságdíj ellenében engednek csak el.

Specialitások :
Hajózás, navigáció 50-90%
Úszás 30-70%
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:29 am

Faunok

A faunok ritkán indítottak hódító háborúkat más fajok ellen, de nem is nagyon kényszerültek feladni életterüket más fajok térhódításai miatt. Talán az első mágiahasználók között voltak, nem 280, de legalább 1000 éve használnak varázslatokat, tehát meg tudják védeni magukat. Persze ez még nem az iskolákban tanított mágia volt, nem írható le, nehezen tanítható, a legtöbb varázslat faji jellegű ( azaz más fajból származók nem, vagy csak nagyon nehezen tudják megtanulni ).
A faunok békeszeretőek, már a kezdetektől fogva mezőgazdasági tevékenységekből tartják fenn magukat. Ritkán művelnek földet, inkább gyümölcsöket termesztenek és vadon termő növényeket dolgoznak fel. Igen jó borászok. Nemcsak szőlőből, de sok más növényből is készítenek borokat, és alkohol tartalmú italokat. Az állattenyésztést azonban nem nekik találták ki.
Ismerik a gyógynövényeket, és használják is, a mérgeket azonban ki nem állhatják. A faun településeken a mérgezett fegyvereknek nemcsak a használata, hanem a viselése is büntetést vonhat maga után. Ha valakinél mérget találnak, legenyhébb esetben elkobozzák.
Harcban közelharci és távolsági fegyvereket egyaránt használnak, de természetesen a mágia a fő fegyverük.
Egymás közötti nézeteltéréseiket szópárpajjal intézik el. Ha egy faun fajtársával szemben tetlegességre vetemedik, azt általában kiközösítik, ha magától el nem hagyja lakóhelyét szégyenében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:27 am

Manók

Az aprónépség közé tartoznak : kicsik, szaporák és rövidéletűek. Nem is hoztak létre nagy alkotásokat - legalábbis eddig -, és mentalitásukra sem igen jellemző a jövő lehetőségein töprengő mélyenszántó gondolkodás. Nem nevezhetők tudományos elmének, a betűket a legtöbbjük nem ismeri, természethez kötődő tudományuk szájhagyomány útján terjed. Ez persze nem jelenti azt, hogy hiányzik a magukhoz való eszük. Ha egy bármiféle haszonnal kecsegtető helyzet lehető legjobb kihasználásáról van szó, általában megtalálják azt a megoldást, ami a leginkább üdvözítő számukra - rövid távon. Ettől persze lehet, hogy hosszabb távon az aktív közreműködésükkel előállt szituáció kifejezetten káros, esetleg végzetes lehet rájuk nézve. Azért valahogy mégis fennmaradtak, sőt egyre nagyobb területeket népesítenek be az eddig még nem túl sűrűn lakott vidékeken. Több törzsük is él, virul és főleg szaporodik szerte Újvilágon. Az ártalmatlanabbja vidám tréfacsináló, vicces kópé. Némelyek azonban gonoszak, és ártó szándékúak.

Erdei manók

Így az emberek nevezték el azokat a manókat, akik valamely erdőségben élnek, tőlük vette át később a többi faj is. Kevesen tudják, hogy nem egy törzsről van szó.

Zöldek

A többi faj leginkább velük találkozik. Jóindulatú, szelíd fajta. Az általuk lakott erdőrészeket ellenőrzik, szinte mindent tudnak, ami ott és a környékén történik. Nem ártanak a légynek se, de az átutazókat néha megtréfálják, esetleg ijesztgetik. Főleg növényeket esznek, de nem művelik meg a településeik körüli földeket, csak az erdőben gyűjtögetnek. Minden ehető bogyót és gombát ismernek, néha madárfészkeket fosztogatnak ki, kisebb állatokra vadásznak. Állandó téli szállásuk van - félig földbe vájt kunyhókban húzzák meg magukat a hideg időben, melyeknek éléskamráit a nyár folyamán feltöltötték. Nyáron vándorolnak a területükön. Mindig zöld ruhákat hordanak - innen a nevük. Kereskednek a többi fajjal : gombákat és gyógynövényeket cserélnek gabonára, nyersanyagokra.

Specialitások :
Rejtőzés, lopakodás erdőben 60-80%, fára mászás 50-60%

A zöldek nem túl harcos népség, nem is értenek túl jól a fegyverforgatáshoz. Leginkább távolsági fegyverekkel próbálják elkergetni az ellenséget, ha támadás éri őket. Mégsem ajánlom senkinek, hogy lebecsülje egy manófalu veszélyességét. Gyorsak, ügyesek, és mindig többen vannak, mint amennyire józan mérlegelés szerint számítani lehet.

Barnák

Ők is "erdei manók", de a rosszabbik fajtából. Jóval kevesebbet törődnek az élelemgyűjtés békés fajtájával. Ők inkább azt szeretik elvenni, amit más verejtékes munkával már összegyűjtött. Egyetlen raktár, vagy éléskamra sincs tőlük biztonságban. Betörnek az erdei elfekhez, az orkokhoz, más erdei népekhez, és saját társaikat a zöldeket is gyakran kifosztják. Nem nagy harcosok, ha felfedezik tevékenységüket inkább kereket oldanak, minthogy harcba bocsátkozzanak.
Általában nincs állandó lakóhelyük, és semmi sem köti őket a területhez, ahol élnek. Hamar továbbvándorolnak, ha a hely nem elég megfelelő, vagy forrósodni kezd lábuk alatt a talaj. Nem alkotnak állandó csoportokat sem, még a rokoni szálak is elég lazák közöttük, nem nagyon ismerik a család fogalmát. Ideiglenesen összeállt bandák barangolnak szerte az erdőkben. Az anyák éppen annyi ideig támogatják porontyaikat, amíg az feltétlenül szükséges, az apa általában már a kismanó születésekor messze jár.
Barna színű ruhákat hordanak, bár ez általában a rárakódott szennyeződésektől alig felismerhető. Nem sokat adnak a tisztaságra, rendre, fegyelemre.

Specialitások :
Zárnyitás 40-60%

Kóborlók

A kóborlók ide-oda vándorolnak, néha egy helyen rövid ideig megtelepednek. Nem ragaszkodnak az erdőkhöz, de azért ha lehetséges erdő közelében ütik fel táborukat. Általában néhány gallyból és állatbőrből összetákolt sátrakban laknak, vagy a szabad ég alatt töltik az éjszakát. Néhány civilizáltabb csoport állatokat is tart, de főleg vadászatból és gyűjtögetésből tartják fenn magukat. Ők a legharciasabbak, de még így sem képviselnek túl nagy katonai erőt. Némely csoportjuk lassanként letelepszik, kevesebbet vándorol, tovább marad egy helyen, vissza-vissza tér egy különösen kedvező fekvésű területre. Kézműves foglalkozásokkal ismerkednek, és - mint minden ügyességet igénylő tevékenységhez - elég nagy tehetséget mutatnak hozzá.

Vizimanók

Mint nevük is mutatja ezek a manók kedvelik a vizet. Víz partján telepszenek le, gyakran szigetet választanak lakhelyül. Talán a legcivilizáltabbak az összes manótörzs közül. Falvakban laknak, fa és vályogkunyhókat építenek, halásznak és kereskednek. Biztonságosan mozognak a tavak és folyók vizein, de a tengerekre nem merészkednek. Eltanulták a kézművességet, és szép tárgyakat készítenek. A magasabb tudományok őket sem érdeklik - éppúgy, mint a többi manótörzset -, de van már köztük néhány "tudós", aki megismerkedett az olvasás és betűvetés rejtelmeivel, számolni pedig kifejezetten jól tudnak, hisz ezt az "üzlet" megkívánja.
Egyetlen urat ismernek el maguk felett és ez a tavat uraló kacsatündér.

Specialitások :
Úszás 60-90%
Evezés 50-80%
Hajózás ( folyón, tavon ) 30-80%

Bölcsek

Nem egy különálló manótörzsről van szó. A bölcsek között az összes manótörzs tagjai megtalálhatók. A bölcsek olyan manók, akik mentalitásban eltérnek az átlagtól. Mindig születik egy-két olyan manó a törzsekben, akit a napi betevő megszerzésén és a szórakozáson kívül más is érdekel, és - manóknál teljesen szokatlanul - el-elgondolkozik a világ dolgain. Ha kellően kirí a törzsből, akkor megjelennek érte a bölcsek, és magukkal viszik, hogy megtanítsák mindarra az ismeretre, amit ők, és elődeik évszázadok alatt összegyűjtöttek. Ez a tudás nem csekélység. A manó bölcsek járatosak az erdő dolgaiban, a növények és állatok világában, az időjárás rejtelmeiben, szembeszállnak a betegségekkel, ismereteket gyűjtenek a többi fajról és varázshatalommal is rendelkeznek.
Ha egy manónak komoly gondja van, olyan amellyel sem ő, sem közösségének vezetői nem tudnak megbirkózni, akkor a bölcsekhez fordul. Őket hívják, ha súlyosan megbetegszik valaki, vitás ügyben nem sikerül döntésre jutniuk, baj van az élelemmel, vagy a szomszédokkal. Mélységes tisztelet övezi őket, élelemre, ruhára szállásra soha nincs gondjuk, pedig nem mindig segítenek, és néha igen keményen bánnak fajtársaikkal. A manók soha nem kérdőjelezik meg a bölcsek igazát, ítéletüket elfogadják, véleményük nagy súllyal esik a latba egy-egy döntés meghozatalakor.
A bizalomra ezek a bölcsek messzemenően rászolgáltak a sok-sok év alatt. Igyekeznek mindig a tőlük telhető legjobbat nyújtani. Nem teljesítenek minden kérést, mert fajtársaik életmódja és viselkedése sokban eltér az ő értékrendjüktől. Nem volt még példa olyasmire, hogy egy bölcs támogatott, vagy jóváhagyott volna valamilyen gonosz cselekedetet, fosztogatást. Igyekeznek megfelelni a maguk szabta kemény követelményeknek, és szabályoknak, és ezek szerint bánnak társaikkal is. A reményteljes ifjoncoknak rengeteg ismeretet kell elsajátítaniuk, és egészen új gondolkodásmódot kell megtanulniuk. Nem mindenki bírja végig a megpróbáltatásokat, ők visszatérnek törzsükhöz, hogy ott hasznosítsák azt, amit megtanultak. Törzsfőnökök, falufőnökök lesznek belőlük, hisz ismereteik és viselkedésük alapján társaik fölé magasodnak.

Éji manók

A manók útjai valamikor régen kettéváltak. Néhány törzsük valamely kényszerítő körülmény hatására átállt az éjszakai életmódra. Volt, aki félelemből, volt aki saját jól felfogott érdekében nem mutatkozott nappal lakóhelye környékén. Az évek folyamán elszoktak a napfénytől, és a sötétséghez alkalmazkodtak. Jobban látnak a sötétben, mint egy átlagember, de nem olyan jól, mint egy éjszakai ragadozó. Ha csak a szemükre bíznák magukat, akkor elég rosszul igazodnának el környezetükben, ők azonban igyekeznek messzemenően kihasználni fülük, orruk, bőrük lehetőségeit is. Otthonaikat a földbe vájják, vagy természetes barlangokban, üregekben rendezik be. A napfényt teljesen kizárják onnan, és szürke félhomályban élnek. Azt a minimális fényt, amire szükségük van, alig pislákoló tűzből, vagy izzó kövekből nyerik.
Jó vadászok, és elég jó harcosok - persze inkább éjszaka. Az a kevés más fajú lény, aki megismerte szokásaikat, életmódjukat mogorvának tartja őket. Nem csak az életükbe, hanem a szívükbe is elég kevés fény jut - ahogy mondani szokás. Több törzsük ismeretes, de ezek viselkedésben nem térnek el jelentősen egymástól. Az éjszakai életmódból kifolyólag nem nagyon űznek kézműves mesterségeket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:24 am

Koboldok

Sokan összekeverik őket a vizimanókkal, pedig ez súlyos tévedés. Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a vízből vagy a vízben él. Ráadásul a koboldok mocsárban élnek. Lehet, hogy valamikor régen manók voltak, de a mocsári életmódhoz való alkalmazkodás átalakította külsejüket. Úszóhártyáik vannak az ujjaik között, és a fogaik hegyesek, mint a ragadozó halaké. Sokkal nagyobb a fülük, és a szemük dülledt. Undorító mocsárszaguk van.
Leginkább halakat, más vízi állatokat és moszatokat esznek. Nem élnek közösségi életet, maguknak való, önző lények. Az idegenektől, más fajok egyedeitől félnek, de ha tehetik szívesen ártanak nekik. A zsákmányszerzés az egyik ok, ami miatt hajlandóak társulni egymással egy rövid időre. Csapdát állítanak azoknak, akik botor módon a területükre tévednek. Tévútra csalogatják, a mocsárba fullasztják és kifosztják az óvatlanokat. A zsákmányon aztán jól összevesznek.
Ha harcra kerül a sor, akkor lándzsával, szigonnyal támadnak, és lehetőleg kerülik a közelharcot. A dobófegyvereket igen jól használják.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:18 am

Különleges elementálcsoportok és feladataik

Ide tartoznak a születésnél és a halálnál tevékenykedő elementálok, a kultikus és vallási eseményeken létrejött és működő természetszellemek. Külön csoport az ember érzékelését segítő elemi lények. A szaglásnál a föld, az ízlelésnél a víz, a tapintásnál a tűz, a látásnál a levegő, a hallásnál pedig a víz és a levegő elementáljai együttesen segédkeznek az embernek. Nélkülük nem lennénk képesek az érzéki világ észlelésére.

FaunŐk a "fák szellemei", a fák növekedését segítő földelementálok. Egészséges fánál a faun spirálszerűen áthatja a fát, a lombtól egészen a gyökérig. A faun meghatározott irányba tereli a gyökerek és az ágak növekedését. Amikor egy fa kiálló ágait lenyesik, és az ember által kitalált képre alakítják, a faun szenved. Amikor a faun elhagyja a fát, a fa elpusztul.

DévaŐk fejlett levegőelementálok. A növény ősképének impulzusait juttatják el a földelementálokhoz, hogy az egy fajba tartozó növényeket hasonlóképpen építsék föl. A dévák gondoskodnak arról is, hogy a hely egyedi minőségét beleszőjék az ősképbe. Ezért hívják őket a ,,tér tündéreinek" is.

MúzsaMagasra fejlődött tűzelementálok. A "szférák zenéjét" hozzák le a Földre. Hangversenyeken ott táncolnak a zenészek feje fölött. Szívesen ihletik meg az arra érzékeny embereket új zenei művek alkotására.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:10 am

Ember teremtette elementálok

Legfontosabb és legnagyobb csoportjuk az elementárok. Jelentőségük legalább akkora, mint a természetszellemeké. Fő jellemzőjük az, hogy az emberi tudat hozza létre őket. Kezdetben csak gondolatformák és érzelemfelhők, amik az állandó ismételgetéssel, és az esetleges tudatos összpontosítással energiát kapnak, és később önálló életre kelnek. Ilyenek az átkok, kívánságok, imák, erős gondolatok és érzelmek. Mindig a levegő kilélekzésekor jönnek létre, és kilenc másodperc múlva kelnek életre. Itt be lehet vetni egy ügyes trükköt is. Ha rajtakapjuk magunkat, hogy helytelen gondolatokat teremtettünk, akkor kilenc másodpercen belül lehetőség van ezek semlegesítésére, egy ellentétes gondolattal. Fontos, hogy próbáljunk mindig tudatában lenni annak, hogy miket teremtettünk, mert a felismerés hiánya nem mentesít a következményektől. Az erkölcsös gondolatok hatására segítő, harag és gyűlölet hatására pedig negatív elementálok keletkeznek. Az átoklényekről megjegyzendő, hogy mivel poláris lények, egyik felük mindig a teremtő személy aurájába kapcsolódik. A másik fél pedig a célszemély energetikai védelmétől függően képes rákapcsolódni az aurára. Ha ez nem sikerül, akkor bumerángszerűen visszavágódik a feladóhoz, visszaadva az összes beléültetett információt: magát az átkot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:09 am

Tűzelementálok

A mítoszokban mint szalamander ismerhetünk rájuk. Ők nem közvetlenül a felsőbb hierarchiákból válnak ki; az állatok csoportlelke az, amelyből lefűződtek. Az állatok csoportlelkei viszont az erőkből (mozgásszellemek) származnak. Éteri testük hőéterből áll. Szerepük az, hogy a hőt eljuttassák a növényekbe, és biztosítsák a Föld belső hőjét. A tűz szellemei a rovarokhoz vonzódnak, és gyakran kötődnek a különböző virágporokhoz, egyfajta hajóként használva őket. Hozzájuk tartozik az átváltozás minősége. Ennek megfelelően a komposztban tanulmányozható legjobban a működésük.
A tűzelementálok születésével kapcsolatban megfigyelhető, hogy a háziasított állatok csoportlelkéből könnyebben válnak ki, mivel ezek közelebb állnak az emberhez.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 9:04 am

Levegőelementálok

Más néven tündérek vagy szilfek. A légnemű és gázjellegű dolgokban vannak jelen. Az angyali rendről fűződnek le. Étertestük fényéterből áll. Általában nem egyedül vannak jelen, mindig kapcsolódik hozzájuk egy más jellegű szellemiség (például a köd=víz+levegő). Hozzájuk tartozik a növények ősképének beleszövése az egyedi növénybe. Ennek köszönhetjük, hogy az egyéni vonásokon túl az egy fajba tartozó növények hasonlítanak egymásra. Ha ők nem lennének, akkor a növényeket nem lehetne fajok szerint csoportosítani, mert egyik sem hasonlítana a másikra.

A levegő szellemei rokonszenvvel viseltetnek a madarak iránt. Ha sikerül gyújtópontjukat egy madárhoz kötni, az emeli tudatszintjüket és fejleszti őket. Amikor a madár repül, szárnyainak érintkezése a levegővel egyfajta zenének hangzik számukra.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 8:59 am

Vízelementálok

A mondák sellői, nimfái és udinéi ők. Minden folyékony és víznemű szubsztanciában megtalálhatóak. Az arkangyali rendről válnak le. Éteri testük hangéter, vagy más néven kémiai éter. Tudatuk álomszerű állapotban van, kevésbé éberek és tudatosak, mint a földszellemek. Megjegyzendő, hogy szellemi szempontból ők vesznek részt mindenfajta kémiai folyamatban, reakcióban. Feladataik közé tartozik a folyadékok áramlásának fenntartása a növényekben. Segítségükkel játszódnak le a levelekben a kémiai asszimilációs folyamatok, és ők tartják fenn a folyadékháztartást is. Érdekes ellentmondás, hogy a vízelementálok és a halak kapcsolata hasonlít a földelementálok és a kétéltűek kapcsolatához: éppen a víz szellemei nem kedvelik a halakat!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 8:45 am

Földelementálok

Őket szokás más néven gnómoknak, törpének, manóknak, koboldoknak nevezni. Feladatuk a Földön fellelhető szilárd halmazállapotú tárgyakhoz köti őket. Nekik köszönhetjük az anyagi megvalósulást. Születésükkor archékról (korszellemek) fűződnek le. Éteri testük életéterből áll, asztrális testük pedig a Föld asztrális testével esik egybe. Az elementálok közül ők a legintelligensebbek. Tudatosak, figyelmesek, képesek egy pontra fókuszálni.

Szerepük szerint ők juttatják el a növényekbe a tápanyagot, és szabják meg azok növekedési irányát is. Érdekes módon a holdfázisok nagyban befolyásolják érzelmeiket. Teliholdkor rossz hangulatban leledzenek, újholdkor viszont jókedvük van. Fontos tudni, hogy a kétéltű állatok éteri és asztrális rezgése blokkolja a földelementálok energetikai rendszerét, ezért félnek a kétéltűektől. Az ellenerők kedvelt trükkje, hogy a földelementálok gyújtópontját egy kétéltűhöz kötik, ekképpen bénítva le, és szakítva el őket a feladatuktól.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 8:35 am

Elementálok

Szokták őket természetszellemeknek is nevezni. Fajtáik és feladataik számosak és szerteágazóak: minden természeti folyamatban részt vesznek, tulajdonképpen ők alkotják a minket körülvevő érzéki világot. Ha egy mondattal szeretnénk kifejezni a feladatukat, azt mondhatnánk, hogy az elementálok az Isten által létrehozott teremtési terv végrehajtói itt a Földön. Ők a kapocs a felsőbb világok és a fizikai sík között. Létezési síkjuk ennek megfelelően a legközelebb van az emberhez. Így a szellemi érzékelés első élményei is hozzájuk kötődnek - éteri látással már láthatóvá válnak az ember számára is.
Fontos tudnunk, hogy csak két síkon léteznek; éteri és asztrális testük van, fizikai testtel és ÉN-tudattal viszont nem rendelkeznek. Fejlődés tekintetében ily módon valahol az ember és az állat között vannak. Az állatnak fizikai, éteri és asztrális teste van, az embernek pedig Én-tudata is. Emiatt az elementálokkal való kommunikáció is más, mint amit az ember megszokott. Ők az ÉN hiányában képtelenek felfogni a racionális érvelést és a gondolatokat. Csak az asztrális test természetének megfelelően, érzelmekkel átitatott imaginációs képeket értenek meg. Hiba lenne azonban azt képzelnünk, hogy az elementálok "butábbak" lennének nálunk. Sok képviselőjük (például a pánok) az embert messze meghaladó intelligenciával, tudással és munkabírással rendelkezve végzi a reábízott feladatot.Az elementálok csoportokba rendezésénél az egyik fő szempont az, hogy melyik halmazállapotú elemmel van dolguk. Eszerint megkülönböztetünk föld-, levegő-, víz- és tűzelementálokat. Vannak ezen osztályzásba nem tartozó természetszellemek is, de őket később tárgyaljuk. Érdekes megjegyezni róluk, hogy az ember által érzékelt formájuk mindig változik. Az esetek többségében valóban manó-, sellő-, faun- vagy tündérformát öltenek, hogy ezzel is megkönnyítsék az ember dolgát. Ténylegesen azonban éteri és asztrális energiaformákból, spirálokból állnak, ami a közönséges ember számára teljességgel megfoghatatlan. Így az elementálok a kedvünkért antropomorfizálódnak, és emberhez közeli, humanoid formákat vesznek föl. Mivel hosszú idő óta élnek velünk, mondhatjuk, hogy "ránk alakultak", ezzel is segítve azt, hogy felismerjük őket és kommunikáljunk velük.

Hogyan születnek az elementálok? Életciklusuk kezdete mindig a magasabb hiererchiákhoz kötődik. Fajtájuk szerint a különböző angyali rendekből válnak ki, onnan fűződnek le. Munkájuk végeztével - ideális esetben - oda is térnek vissza. Az újszülött természetszellemeket a rudimek névvel illetik. Születésükkor még nehéz felismerni, hogy melyik elemhez fognak tartozni, végső formájukat csak később veszik föl. Halálról esetükben nem beszélhetünk. Vagy visszatérnek az őket teremtő rendhez, vagy - rosszabb esetben, ha képtelenek feltöltődni - itt ragadnak lebénulva az anyagi síkon. Sajnos ilyenkor gyakran az ellenerők kaparintják meg őket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Fajok   Pént. Júl. 04, 2008 8:34 am

Fajok és leírásaik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Fajok   

Vissza az elejére Go down
 
Fajok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Live Role Play Games :: Inaktive games :: Sleepy Hollow-
Ugrás: