Live Role Play Games

Igazi asztali szerepjátékok fórumos formában
 
HomeGalleryGy.I.K.RegisztrációBelépésHelp

Share | 
 

 a karakteralkotás szabályai

Go down 
SzerzőÜzenet
Afron el Shored
Kaland Mester
Kaland Mester
avatar

Hozzászólások száma : 185
Age : 40
Registration date : 2008. Apr. 21.

Karakterinfo
Faj: Codex KM

TémanyitásTárgy: a karakteralkotás szabályai   Pént. Júl. 25, 2008 5:13 pm

Karakteralkotás – néhány szabály a karakterek létrehozáshoz

 • Pénz
  A karakter ésszerű határokon belül tetszőleges vagyonnal indulhat. Kis segítség, hogy miképpen kell elképzelni a „tetszőleges” vagyont a mesében:
 • Vagyontalan – a napi elemózsiáján, a rajta lévő ruházaton, esetleg tucatnyi fapénzen kívül nincs semmije;
 • Kis vagyonnal rendelkező – megközelítőleg 100 aq-nyi ingó és ingatlannal rendelkezik. Korra tekintet nélkül választható
 • Vagyonos – komoly, az előtörténetben ki kell térni a vagyon megszerzésének módjára – ötleteket nem adok. Mindenesetre tetszőleges a vagyon, de ésszerűnek kell lenni.

A következőket tartsd szem előtt:

 • Minél több van annál többet tudok elvenni;
 • Minden 100 aq után 5 évvel idősödik a karaktered. Ez a szabály vélhetően visszavesz a tejhatalmú urak, a végtelen vagyonnal rendelkező kisasszonyok indításából – persze ismerünk arkánumokat, melyek alkalmasak arra, hogy valaki nagyon fiatalnak érezze magát, miközben már nem kis fiúcska az illető – de ezt felejtsd el, mágiával preparált előtörténetet nem fogadok el, ha a történet a karakter korával játszadozik.
 • Minden 500 aq után köteles vagy legalább egy csatlóst kidogoznod magad mellé, aki
  ilyen-olyan módon melletted áll – ellenség is lehet, de ebben az esetben a kidolgozása az én dolgom. Ez egy másik karakter lesz, aki NJK, kivéve, ha jelentkezik rá valaki, hogy játsszon vele – és nem ellenséges veled (karaktereddel) szemben.
  Az előző szabályokat tessék körvonalnak és nem matematikailag egyenlőnek tartani. Senki nem fog rád ereszteni függvényeket, hogy a karaktered szabályosan legyen
  kitöltve: (role != math)
 • Helyszín
  A helyszín lehetőleg a következőnek kell lennie: Abyrnoss déli része. A térképen, amit az alapkönyv hátlapján lehet megtekinteni, egy „3” -as szám fölött elhelyezkedő liget látható. Ettől némileg északra helyezkedik el egy város (több is persze, de ez lesz az érdekes). Ezen a környéken fog zajlani a mese – kezdetben. Kéretik mindenkinek innen indulni.
 • Faj
  Bármely fajjal lehet játszani, amely az alapkönyvben le van írva. Ha nadorral szeretnél játszani,
  akkor ajánlott a Hegyi Királyságot elővenned. A nadorból melegen ajánlom a városlakó nadort – a
  másik (kunyhólakó) ki van zárva a játszható karakterek közül.
 • Rang
  A rangok tekintetében is rugalmas vagyok; de királyok, meg félisten-démoncsászárok ki vannak zárva...
 • Konvertálás
  Ha esetleg úgy döntetnél, hogy más asztali szerepjátékból szeretnél áthozni karaktert, akkor is adok lehetőséget a játékra, de mindenképpen meg kell beszéljük a részleteket és persze csak fantasy-ből van lehetőség a konvertálásra. Ebben az esetben mindenképpen küldj priv üzenetet.
 • Szint
  Minden esetben első szintre kell kitölteni a karaktered, de a csatlósok eltérhetnek ettől – na nem túlságosan...
  Egyszer játszottam olyan karakterrel, amelyik 0. szinten kezdte a pályafutását – különleges élmény volt...
 • Fegyver
  Azt a fegyverarzenált, amit a tanulmányaid megadnak, magaddal viheted, tehát felírhatod a karakterlapra. Ha több iskolában tanultál fegyverforgatást, akkor csak az utolsó iskolában tanultakhoz lesznek nálad a fegyverek – a többi nem, és egyáltalán nem is lehetnek meg ezek
  a fegyverek, csak akkor, ha vagyonos a karakter – és az iskola ad fegyvert.
 • Komponensek
  Ha a mágusok útját járod és a varázslásod megköveteli, hogy valamilyen a fizikai síkon is létező
  komponensed legyen, akkor abból lehet a tarsolyodban valamennyi – kéretik ésszerűnek maradni és természetesen feltüntetni a karakterlapon.
 • Mágia
  A varázsláshoz a mágia-könyvét használjuk. Az alapkönyvben feltüntetett mágia-könyvet el lehet felejteni. Ez alól kivételt képez a diszciplína alfejezet. Ez nem módosult a grimoban, csak kibővült – az'szem.
 • Iskola
  Előfordulhat, hogy saját iskolát akarsz magadnak – nosza, rajta! – a szabályok adottak az alapkönyvben leírtak szerint – varázsiskolákat is létrehozhatsz. Ez utóbbihoz a Grimoire-re
  lesz szükséged.
 • Egyéb csatlósok
  Számtalant nem játékos karaktert kidolgozhatsz, vagy kérheted a létezéséről való gondoskodásom, ha úgy érzed, hogy a karaktered akkor lesz tökéletes, ha további NJK-k veszik körbe. Hajlandó vagyok sok segítséget nyújtani ebben a témában; a maximális limit nincs megadva, de kéretik megemlíteni az előtörténetben.

_________________
S mert a bíboros igen szerethette az egyszerű lelkeket, maga végezte el a temetési szertartást, és ekkor is fennen hangoztatta, hogy mindenkit a tetteinek egyszerűsége, és a lelkének tisztasága alapján ítélnek meg az Angyalok, akik pedig minden minutumban ottan vannak, ahol mi is éppen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
a karakteralkotás szabályai
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Képzések szabályzata

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Live Role Play Games :: Fantasy :: Codex-
Ugrás: