Live Role Play Games

Igazi asztali szerepjátékok fórumos formában
 
HomeGalleryGy.I.K.RegisztrációBelépésHelp

Share | 
 

 A Teremtett Világ

Go down 
SzerzőÜzenet
Drake Shan
Gangrel
Gangrel
avatar

Hozzászólások száma : 252
Age : 32
VP : 05
AKE : 06
Státusz : Gangrel Ancilla
Registration date : 2008. May. 22.

Karakterinfo
Faj: Vámpír

TémanyitásTárgy: A Teremtett Világ   Kedd Szept. 16, 2008 12:58 pm

"Már a Crewinoni Őstárban említtetik, hogy az Elsődleges Anyagi Síkok - ritka kivételektől eltekintve - gömb alakúak, és az univerzumok végtelen sokaságában hasonló pozíciókat foglalnak el. Az Őstár planétának nevezi e matériaformát, használjuk hát a továbbiakban ezt az elnevezést mi is!
A planéta, mely otthonunkat, Ynevet hordozza, más planétákkal együtt, a sorban negyedikként rója köreit aranysárga napja körül. Születése után védtelenül, gazdátlanul úszott az idő tengeré, mígnem eljöttek a Nagyok, a csillagok teremtői, s szépségét látva Kristályszférák csodásan bonyolult együttesével vették körül. A bölcsek kilenc, különb-különb törvények szerint mozgó szférát különböztetnek meg. E szférák egymáshoz viszonyított helyzete szabja meg, mely napokat és planétákat láthatjuk halandó szemünkkel az éji ég boltozatján, s hogy mely égitestek terjeszthetik ki e világ lakóira éteri hatalmukat. A csillagok és planéták a külső sötétségben, a holdak a szférákon belül járják útjukat - nem tévedtek hát a poéták, kik isteni erők foglalatában tündöklő ékkövekként beszéltek róluk, és nem túloztak azok sem, kik a végítélet idejét a holdak lehullásának órájára teszik. Egynémely gondolkodó úgy véli, hogy a világ kilenc Korának elmúltával a szférák széthullanak ugyan, ám a halál ideje helyett az új életé köszönt be - igazukról év tízezredek múltán lesz (ha lesz) módjuk meggyőződni azoknak, kik e földön utánunk jőnek.
A szférák alatti világ ötszázötvenmillió négyzetmérföldnyi területének jó kétharmada szárazföld. Az Enrawelli Tudástár bölcsei Keleti- és Nyugati-óceánként említik a kontinensek közt háborgó vizeket; ezek méretéről úgy alkothatunk fogalmat, ha tudjuk, hogy még a kisebb, Keleti-óceán is huszonháromszorta hatalmasabb, mint az egész flottákat elnyelő Quiron tenger. Planétánk három kontinenssel, Anvariaval, Calownnel és Ynevvel, két roppant szigettel, Beriquellel és Larionnal, valamint kiterjedt szigetvilággal büszkélkedhet. Ami tanulmányunk voltaképpeni tárgyát illeti: kiterjedése már az ó-időkben partjaira vetődött kyreket is megdöbbentette. Kétszázmillió négyzetmérföldes területével nemcsak egyes szárazulatok nagyságát múlja felül - óriásibb valamennyinél..."

Forrás: Új Törvénykönyv, Tuan kiadó 2007

_________________
"A szív lassan haldoklik. Egyenként hullajtja el a reményeit, ahogy a fa a leveleit. De a végén nem marad semmi."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://gabesztanoda.lapunk.hu/
 
A Teremtett Világ
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Térképek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Live Role Play Games :: Fantasy :: M.A.G.U.S. :: Krónika-
Ugrás: