Live Role Play Games

Igazi asztali szerepjátékok fórumos formában
 
HomeGalleryGy.I.K.RegisztrációBelépésHelp

Share | 
 

 Yelia Világa Leírások

Go down 
SzerzőÜzenet
Kabata Norobu
Kaland Mester
Kaland Mester
avatar

Hozzászólások száma : 896
Age : 41
Státusz : Citrom Cápa Kultursperma Getyvarek
Registration date : 2008. Apr. 09.

Karakterinfo
Faj: Vampire KM Citrom Cápa

TémanyitásTárgy: Yelia Világa Leírások   Vas. Okt. 05, 2008 8:29 pm

Üdv

Itt lehet hozzátenni a Yelia világához kigondolt ötleteiteket mind társadalmit mind technikaiakat.

_________________
A tavasz Születés, a nyár az Élet, az ősz a Halál, a tél Eltemet. A nevem Őszi Vihar.

"Aki csekély bölcsességgel rendelkezik, bírálni fogja az időket. Ez szerencsétlenség alapja. Aki tapintatosan szól, hasznos lesz, amikor jó idők járnak és elkerüli a büntetést a nehéz időkben."
- Jamamoto Cunetomo -
Aljött az úr , és ítélkezik-1-2D10 és meghalsz, vazzeg.
H.R.K és a A.M.S.D.V.E oszlopos tagja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rauko Amarth
Kezdő
Kezdő
avatar

Hozzászólások száma : 1
Age : 31
Registration date : 2008. Sep. 30.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: Yelia Világa Leírások   Vas. Okt. 05, 2008 8:37 pm

Na, itt volna a Yelia világba az elfek leírása. Remélem helyesírási hiba nincs benne, ami meg nem tetszik, azt javítsátok ki nyugodan! Very Happy És azt is remélem, hogy úgy egészében tetszik! Smile

Elfek:

"Az elfek minden bizonnyal hasonlóképp váltak Yelia egyeduralkodó fajává, mint az ember a Földön. Azt persze meg kell állapítanunk, hogy fejlettségük jóval elmarad a miénktől, talán a civilizációnk által számított XX-XXI. század környékére hasonlít legjobban. Noha felépítésük is hasonló az emberéhez, a két faj közötti rokonságot kizértnak tartom."
/Gordon Hughes, Yelia-kutató feljegyzéseiből/

Az elfek evolúciója Yelia ősidejében kezdődött, de hogy a mai állapot kialakuljon, nem kevés változáson esett át a faj. Egykoron talán öt, vagy még több elf fajt is meg lehetett különböztetni a bolygón, de ezek idővel eltűntek, összeolvadtak, így manapság két fajuk él a bolygón, a fényelfek és az éjelfek. Közös jellemzőjük a hegyes fül, s emellett az emberekhez hasonlatos testfelépítés. Továbbá fontos megemlíteni azt is, hogy az elfek mindkét alfaja - különböző okok miatt - elnyomó fajként tekint az emberekre, legfőbb feladatuknak tartják ősi földjüket tűzzel-vassal megtisztítani tőlük, és attól a fejlett technológiától, amit képviselnek.

Fényelfek:

"A bolygó javarészét ez a faj népesítette be egykor. Férfiaik és asszonyaik is szépek. Nemes lelkületű faj, a béke hírnökei, de ha veszélyeztetve érzik magukat, könnyen hajlanak a harcra, és olyankor mágiával, fegyverrel adnak érvényt jogaiknak."
/Gordon Hughes, Yelia-kutató feljegyzéseiből/

A fényelfek minden bizonnyal több felszíni elf faj közül választódtak ki. A többi alfaj vagy kihalt, vagy beolvadt közéjük. A fényelfek átlagéletkora 200 év körül van, de egyes tagjaik megérhetik a 300 évet is. A férfiaknál a 180 cm körüli magasság az átlagos, a nőknél ez 170 cm. Hajuk a természet színeit tükrözi, a sötétbarnától a világosszőkéig minden szín megjelenhet, ritkábban a vörös is, de a világosabb, szőkés árnyalatok a dominánsak. Szemük lehet kék, zöld, barna esetleg szürke is, a fontos, hogy jól bírják a fényt, és a látásuk kiváló. Hegyes fülükkel is jól hallanak, bár szaglásuk nem a legjobb. Bőrük napbarnított, kreolos színű. Kedvelik a természet színeit visszaadó öltözeteket. A mezőgazdaság volt fő megélhetési forrásuk, míg az emberek el nem foglaltők földjeiket, s el nem kezdték beépíteni azokat.
Alapvetően békés faj, de a bolygó emberi megszállása óta a terepszínű ruhák és a pengék, valamint a különböző lőfegyverek lettek sok fényelf napi viselete, és szervezett seregtestek őrjáratoznak az általuk még birtokolt területeken, megölve vagy foglyul ejtve az arra tévedt embereket.

Éjelfek:

"Az, hogy létezik az elfek egy másik faja is Yelián, sokáig titok volt számunkra. Nem is csoda, hisz ez a faj a föld mélyében érzi jól magát. Testük is ehhez mérten változott az evolúció során. Számuk kisebb, mint felszíni társaiké. Történelmük pedig most is csak pár legenda szintjén ismert számunkra."
/Gordon Hughes, Yelia-kutató feljegyzéseiből/

Az éjelfek fejlődése már korán elkülönült felszíni társaikétól. Egy, maximum két alfaj lehetett, ami a föld alá költözött, belőlük alakultak ki az éjelfek. Az éjelfek átlagéletkora 150 év körüli, a legöregebbek 220-230 évig élhetnek. A férfiak átlagos magassága 175, a nőké 160 cm. Hajuk színére mindössze két szín, a fehér és a fekete jellemző, olykor a szürke is előfördul. Szemük színe érdekes, szinte borzongatóan világlik a sötétben, legtöbbször sárga vagy vörös színű. Ez a szem a sötétben való életre van kitalálva, ezért sötétben a látásuk kiváló. De a fényt nem bírja sem érzékeny szemük, sem szürkés színű bőrük, akár égési sérüléseket is okozhat nekik a napfény, ezért a fényre ritkán merészkednek, akkor is minden részüket elfedik, arcukon maszkkal, szemükön igen erős szűrővel ellátott sötét szemüveggel. Hegyes fülükkel jól hallanak, és szaglásuk is igen jó. Fekete, lila, vörös ruhákat hordanak. Sohasem volt jó viszonyuk a fényelfekkel, bár ennek alapja az ősi legenda, miszerint azok űzték le őseiket a föld alá. Így mostanra szinte alkalmatlanná váltak a felszíni életre, talán az éjjelt kivéve. Az emberi megszállás előtt sok fegyveres villongás is volt köztük, leginkább az éjelfek által kezdeményezve, hisz a kitaszítottság érzése, a több évezrede feléjük tanúsított megvetés igen agresszívvá tette őket. Az emberi beavatkozás hozta valamelyest újra össze a két fajt. A közös ellenség, akik elvették az éjelfek addigi megélhetését: ők voltak ugyanis a bolygó legjobb bányászai, annak nyersanyagaival kereskedtek hatalmas haszonnal, hisz nem szégyellték kihasználni a felszíni elfeket.
Központjuk az elf főváros alatti katakomba-rendszer lett. Ők adják az éjszakai speciális rajtaűtő elf-osztagokat, mivel fényelfet nem igazán tűrnek meg soraikban. A pengékhez és lőfegyverekhez ők is remekül értenek, s jó szolgálatot tesz nekik az ellenségeskedés idejéből rajtuk ragadt partizán-harcmodor.

Faji sajátosságok:

Kezdő Mágia szint: 3.

Fegyverek/Pajzsok: kardok, kések, közelharci fegyverek, lőfegyverek, íjak, acél pajzsok

...stb...(ezt rátok bízom)
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Yelia Világa Leírások
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete
» -= Masamune műhelye =-
» Teknősök Kódexe

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Live Role Play Games :: Inaktive games :: Yelia :: Yelia Világ Fejlesztőtopic-
Ugrás: