Live Role Play Games

Igazi asztali szerepjátékok fórumos formában
 
HomeGalleryGy.I.K.RegisztrációBelépésHelp

Share | 
 

 A Codex világa

Go down 
SzerzőÜzenet
Afron el Shored
Kaland Mester
Kaland Mester
avatar

Hozzászólások száma : 185
Age : 40
Registration date : 2008. Apr. 21.

Karakterinfo
Faj: Codex KM

TémanyitásTárgy: Re: A Codex világa   Kedd Szept. 16, 2008 3:19 pm

A Lírisi varázslórend

Vastag kőfalak,hihetetlen mélység. A mélységben egy folyó torkolata, két szélén egy-egy erődítmény. A roppant kőfalak kívülről is legalább száz alak magasak és vagy fele ilyen szélesek, de ki tudja, mennyi lehet még az erődítményeket magábafogadó hegységekben a labirintusok mélye? És a látvány a torony egy szintjének szeletként körbefutó párkányáról a végtelenbe. A végtelen pedig a Kehely-tenger, ami ontja magából a hajókat az ország minden pontjára.

E két hatalmas erődítmény védi a Kehely irányából az országot, és annak legközelebbi városát, Mequinas-t.

Az erődítmény az első ellenőrzési-pont a Fehérpart irányából. A hajóknak itt kell átesniük a lírisi varázslók kutató tekintetének, melyek mindenen átlátnak. Látják a hajót, annak minden rakományát, minden utasát, de látják az utasok gondolatait is. Nincs oly ember Abryssban, akit nem vizsgálnának át, e fürkésző tekintetek. Elsősorban a tisztaság számít. A rakományé és az utas gondolataié...

És persze, a varázslóknak más tennivalójuk is akad. Szerepük nem merül ki abban, hogy a beérkező rakományokat átvizslatják. Más dolog is akad itt bőven. A tengerjáró-hajók képtelenek feljutni a folyamon, árral szemben ez teljességgel lehetetlen lenne. Ennek a megoldását tartják a rend követői a kezükben.

Minden egyes hajóra fellép egy csuhás, aki a mágikus beavatások ismerője, és elkormányozza azt a célig. A hajók tehát mágikus úton jutnak el a kikötőig, ahol így lehetnek ott olyan hatalmas kikötők, mint a maquinasi, a lirtisi, vagy az abrintusi. Ezeknek a kikötőknek a forgalma néha megelőzi a tengeri kikötőkét is.

A rend maga nem képez ki varázslókat, de Abryss minden pontjáról befogadnak. Tagjai igen komoly mágiaelméleti-ismeret vizsgán esnek át, mielőtt a tagságot megkaphatnák. Aki megfelel a roppant követelménynek, megkaphatja a rövid képzést, mely hajózással kezdődik. Megismerheti a folyami hajózást és révészkedést.

A következő lépcsőfok, valamely erődítményben való szolgálás. Itt segédként dolgozik a varázsló, mialatt megtanulja a szükséges mágikus fortélyokat, amiket korábban nem tudott elsajátítani máshol. Ez a feladat tulajdonképpen lehet írnoki, futár, esetleg az erődítmény egy varázslója mellett kisegítő.

Majd jöhet az aktív szolgálat. Bár az esküt a legelső belépéskor le kell tennie a leendő tagnak, ekkor lesz a rend beavatott tagja. Ekkortól megkaphat bármilyen feladatot, de általában a következő lépcsőfokokon kell átesni:

Hajóellenőrző - aki leellenőrzi a hajót, annak utasait és természetesen a papírjait is. Minden kikötőnél van legalább egy ilyen beosztás. A hajót és annak a rakományát átadja a hajókísérőnek

Hajókísérő - aki a hajón szolgál, le-, majd visszautazik azon. Varázslatával juttatja el a hajót a célig. A rendben messze a legtöbb tagot a hajókísérők alkotják.

Kapus - aki a védműveknél szolgál. Csak a Líris torkolatánál van ilyen beosztás, ott ugyanis a hajóknak ki kell kötniük. A hajózási utat elzárja egy roppant sorompó, ennek a kezelése a feladata.

Révész - aki mágikus úton segít kikötni a hajót. Sok esetben a hajókísérővel megegyezik.

Koordinátor - a varázslókat koordinálja, azok mindennapi feladatait osztja ki, a hajók forgalmát ellenőrzi, engedélyt ad ki a kikötésre, illetve a rév elhagyására. Általában egy segédje van.

A rend tagjainak minden esetben 12 éves ciklusokat kell letöltenie egy egy beosztásban. Miután letöltötte az adott ciklusának a felét, egy segédet kap, akit betanít. A tanítás 1-2 évet vesz igénybe. Végeztével az okító varázsló csak elméleti szinten tölti be a munkáját, a továbbiakban csak háttérszerepe lesz.

Minden varázslónak legalább két ciklust ki kell töltenie. A ciklusokat ismételheti, ha neki az a kívánsága, vagy a rend másképpen nem kívánja. Előfordul, hogy a varázslók csak a második hasonló poszton eltöltött ciklus második felénél kapnak tanítványt. Ez leginkább a
koordinátorokra lehet igaz.

A Császár minden 12. évben küld egy varázslót, hogy ellásson valamilyen posztot, és akinek semmilyen kegyben nem kell részesülnie. A rend dönti el, hogy mefgelel-e a követelményeknek, hogy milyen posztra osztja be az ifjú varázslót. Ebbe nem szól bele a császár, de cserébe a varázsló szabad bejárást kap mindenhová. természetesn nyílt titok, hogy a rendről szerzett minden információrol beszámol.

Ezek a varázslók minden posztra el szoktak jutni, ahol nemegyszer öt ciklust is eltöltenek, ami nem kis szó! Viszont egy császári varázslónak nem bekerülni a rendbe egy életre szóló szégyen. Az ilyen varázslók általában elhagyják a császári rendet is.

_________________
S mert a bíboros igen szerethette az egyszerű lelkeket, maga végezte el a temetési szertartást, és ekkor is fennen hangoztatta, hogy mindenkit a tetteinek egyszerűsége, és a lelkének tisztasága alapján ítélnek meg az Angyalok, akik pedig minden minutumban ottan vannak, ahol mi is éppen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Re: A Codex világa   Pént. Aug. 01, 2008 2:15 pm

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: A Codex világa   Pént. Ápr. 18, 2008 9:49 amMinden ami volt, lesz is. A végtelen Mindenségben az idő a változás záloga. Nincs születés és pusztulás, csak örök változás: nincsen semmi, ami van, és ami nincsen, az is létezik. Lét és nemlét egyazon körív két átellenes pontja - minden részt vesz az örök körforgásban. A semmiből létrehozni, vagy a létezőt semmivé tenni, ez a Teremtő hatalma.

/Codex, Nitor Kiadó, Nyulászi Zsolt és Szalkai László, ISBN: 963 047500 6, 1996/


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Codex világa   

Vissza az elejére Go down
 
A Codex világa
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Part 14 / 1
» Az világ nemessége, birodalmak, etikett
» Világleírás
» Neminra élővilága
» Térképek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Live Role Play Games :: Fantasy :: Codex-
Ugrás: