Live Role Play Games

Igazi asztali szerepjátékok fórumos formában
 
HomeGalleryGy.I.K.RegisztrációBelépésHelp

Share | 
 

 Mágia

Go down 
SzerzőÜzenet
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Mágia   Szer. Jún. 25, 2008 12:35 pm

Ide kerülnek a mágiák leírásai.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Anyag Arkánum   Szer. Jún. 25, 2008 12:47 pm

Anyag - 1. szint

Anyag ismerete

Az Arkánum legalapvetőbb megértésével a beavatott bepillantást nyerhet a materiális dolgok lényegébe. Egy textura alapos vizsgálatával nemcsak a hozzávetőleges súlyát vagy anyagtípusát állapíthatja meg, hanem pontos összetételéről, sérüléseiről, más tárgyakkal való kölcsönhatásáról, vagy akár az anyag belső rejtelmeiről is tudomást szerezhet. Az Erőkkel együtt pedig kideríthető, hogy mennyi energiát bír ki. Életmágiával összhangban alkalmazva felfedheti az élő texturába ágyazott anyag – például piercing vagy beültetések – jelenlétét, és fogalmat alkothat annak összetételéről. A többi Arkanummal ötvözve a hatást akár távolságokban lévő objektumokon is elvégezhetjük a vizsgálatot.

Anyag - 2. szint

Egyszerű átalakítások

A beavatott átalakíthat egy anyagot anélkül, hogy megváltoztatná a formáját, hőmérsékletét vagy halmazállapotát (szilárd, folyékony, gáz). A tárgynak egyszerűen új összetételt ad. A bonyolultabb
anyagszerkezetek előállítása iszonyúan nehéz, ha nem, megvalósíthatatlan lehet – a beavatottak általában csak azonos természetű anyagokká alakíthatják át a dolgokat (például egy farönköt egy téglakockává, de nem készíthetnek belőle arany-ozmium-ötvözetet). Alapjában véve a lehetséges átalakítások nagyban függenek a beavatott paradigmájától. Egy hermetikus alkímiai módszerekkel ónból aranyat csinálhat, egy kórista megismételheti a csodát, amivel borrá változtatja a vizet, egy technokrata pedig feltehetőleg alapvető elemeket alakít át – például hidrogént héliummá. Ezen a szinten
kizárólag az anyag egyszerűbb és belső szerkezete változtatható meg. A beavatott nem alkothat radioaktív elemeket. Ehhez mesteri szint szükséges, amikor a texturák elveszítik lényegüket, és erőkké alakulnak. Az anyag-texturák alakja általában kötött, és a tudás ezen szintjén még nem módosítható. Persze, ha a beavatott vajjá változtat egy sziklát, könnyedén megolvaszthatja azt. Ritka anyagokat ugyancsak nehéz előállítani. Metafizikailag értékes anyagok ezek, nem lelhetőek fel bárhol, így mágikus elkészítésük sem egyszerű. A beavatott ezen kívül meg is idézhet alapvető dolgokat az ősenergiából. Az Erők Arkánumának megfelelő ismeretével elegendő energiát képes biztosítani az anyag halmazállapotának megváltoztatásához. Térmágikus hatalmát felhasználva tologathatja vagy magához húzhatja a környezetében lévő tárgyakat, vagy akár beléjük hatolhat, részeket távolíthat el onnan. Továbbá a beavatott fizikális testet biztosíthat egy szellem számára, sőt akár egy elképzelt dolgot is fizikális formába önthet.

Anyag - 3. szint

Formabontás, Amorfálás

Habár az anyag-texturák rugalmasak, nem sérthetetlenek, tehát csak egy kellően tapasztalt beavatott képes kedve szerint átformálni az anyagot. Misztikus módon módosíthat az alakján, sőt, összesűríthet, vagy megnövelhet benne bizonyos összetevőket. Megváltoztathatja a tárgyak sűrűségét, gázzá alakíthatja őket, de akár más külsőt kölcsönözhet nekik. Széttört anyagok illeszthetőek össze vadonatúj formában, az egészben lévők részekre bonthatóak, az alkotóelemek eztán pedig akár szabadon vegyíthetőek egymással.

Anyag - 4. szint

Összetett átalakítások

Az összetett anyag-texturák apróbb elemeinek kiragadásával az Anyag adeptusa újrarendezheti azokat a bonyolult texturákat, amik ritka és komplex anyagokból vagy különböző alapú, egymástól független darabkák sokaságából tevődnek össze. Ha rendelkezik az alapvető világi ismeretekkel, könnyedén alkothat mozgó alkatrészekkel rendelkező tárgyat, vagy épp ellenkezőleg: hasznavehetetlen ronccsá változtathat értékes eszközöket. Míg egy kevésbé tapasztalt beavatott tudása csak egyszerű tárgyak előállítására korlátozódik, egy adeptus már képes ötvözetek, és különböző típusú anyagok kombinációjának elkészítésére, aprólékos alkotómunkára. A hatás nehézsége ugyanúgy függ a részletesség mértékétől, mint a végtermék összetettségétől. Az Erők vagy az Élet mágiájával a beavatott közvetlenül teremtményeket vagy energiát alakíthat át bonyolult objektumokká. Egy kanárit aranyszínű órakakukká változtathat vagy villámból ezüst stilizációt alkothat. Az Vitae Arkánum segítségével ötvözheti az élő és élettelen anyagot: selymet, friss élelmet és ehhez hasonlókat készíthet.

Anyag - 5. szint

Anyag- és elemtulajdonságok megváltoztatása

Az Anyag Művészetének legfelsőbb szintjén lehetőség nyílik külön-külön újraalkotni az anyag-textura szelvényeit. Alapanyagok vagy különböző anyagokból készült eszközök előállítása helyett a mester teljesen új anyagokat teremthet, akarata szerint megválasztott egyedi tulajdonságokkal. Megváltoztathatja egy létező anyag forráspontját, tömegvonzását vagy átlátszóságát, de olyan anyagokat is készíthet, aminek tömegét, sűrűségét és belső súrlódását maga határozza meg, bármely fizikai törvénytől függetlenül. Lehetőség van az anyagtexturák egymással való kölcsönhatásának szabályozására is – robbanószerek, savak, szigetelők előállítására. Az Anyag mestereként a beavatottat már nem kötik az anyagi világ úgynevezett „törvényei”. Alkotásainak csak az akarata szab határt – olyan erősségekkel és fizikális tulajdonságokkal ruházza fel, amilyenekkel óhajtja. Ezen a szinten már spontán módonátalakuló, halmazállapotát vagy anyagtulajdonságait megváltoztató texturákat alkothat, sőt Erőket kibocsátó (sugárzó) anyagokat is előállíthat. A többi Szférával sérthetetlen vértezetet készíthet (ősenergiából), vagy olyan gyógyító (vagy ártó) eszközöket, amelyek csodálatos (vagy szörnyűséges) hatással bírnak; bonyolult, ritka, vagy halálos anyagokat fejleszthet ki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Anyag Arkánum Manifesztációk   Szer. Jún. 25, 2008 12:54 pm

1. szint

Összetétel vizsgálata


Számtalan egyszerű bűbáj szolgálhat az anyag tulajdonságainak megállapítására. A beavatott felismerheti az aranyat a vas-piritben, megmondhatja, miből készült egy szék, és hogy mekkora súlyt bír el. Sokféle módszer és példa létezik erre. Az éteriták és a virtuális adeptusok kedvenc trikorder-szerű érzékelő készüléküket használják, a hermetikusok mintákat vesznek és összehasonlítják a már ismert mintákkal, az eksztatikusok csak „haladnak az áramlattal” és kiveszik belőle azt, amit helyesnek éreznek.

2. szint

Átformálás


A beavatott egyszerűbb, könnyebben kezelhető eszközökké változtatja az egyébként alakíthatatlan tárgyakat. A kőfal kezei nyomán "megolvad" a hatás lejártáig, vagy egy szobrot agyaggá alakíthat, formázhatóvá teheti, mielőtt ismét visszaalakulna. Ez kiváló módszer a csapdák elkerülésére és a szökésre, bár a véletlenek megmagyarázása némi gondot okozhat.

Alkím Manifesztáció

A Beavatott képes értékes anyagokká szőni az alapvető texturákat. Az eredetihez hasonló marad ugyan, de minőségéről a Beavatott dönt. Vulgáris módszerekkel szó szerint gyémántkönnyek hullhatnak, a szalmából aranyszálak válhatnak. A finomabb módszereket alkalmazó arkánumok feljavíthatják egy létező tárgy minőségét, vagy „egyszer csak felfedezhetik”, hogy az adott dolog értékesebb, mint első látásra tűnt. Ily módon a Beavatott egy olcsóbb sörből is rendes piát készíthet, látszólag jobb minőségűnek mutatva a márkát, vagy értékesebbé alakítva egy adott tárgyat.

3. szint

Szerkezetbontás

A Beavatott az anyag-texturák ismeretét használja fel a szerkezetek összeomlasztására. A hatás hasonlít az Amorfálásra, csak itt a Beavatott lebontja a texturát, amilyen gyorsan csak lehetséges. Szinte minden egyszerűbb tárgyat megsemmisíthet ezáltal. Ugyanolyan könnyen téphetik darabokra a betont, az acélt vagy a ruhát. Jóllehet, a komolyabb összetevőket már nehezebb lehet feltárni (magasabb fokú jártasság szükséges hozzá). Ne felejtsük el, hogy az anyagot nem redukálhatjuk semmivé, csupán darabokra szedhetjük! A Beavatott átalakíthatja a dolgokat valamilyen semleges anyagúvá, ezáltal közömbösítheti a mérges gázokat vagy savakat, amiket nem tud szétbontással megsemmisíteni.

Amorfálás

Egy anyagdarabka alakjának megváltoztatásával könnyen átalakítható az adott tárgy alaki megjelenése, anélkül, hogy egészében véve változtatnánk rajta, mint azt Átformálással tennénk. A Beavatott misztikus szinten ragadja meg a texturát – faragást imitálva kezével, hatalmat adó nevét kántálva vagy akármi – és a kívánt formába rendezgeti őket. A tárgy ennek hatására felveszi ezt az alakot.

4. szint

Ötvözet

Két textura összeillesztésével szilárd objektumok ötvözete hozható létre. Képes egy darab műanyag közepébe belenyomni egy fahasábot vagy két különböző fémet ötvözni. Az új anyag megőrzi alkotóelemeinek egyedi jellemzőit, ám csak akkor nyer új tulajdonságokat, ha kellően összeolvasztották az anyagokat. Tehát egy műanyag falba ragasztott fadarab továbbra is éghető marad, ám ha a fát sikerült teljesen összeolvasztani a műanyaggal, az felveszi a fa texturáját, s közben megvédheti a tűztől – bár ha lángra kap, mérgező füstöt áraszt magából.

Kés

Bonyolult és radikális változtatások hajthatóak végre az alkotóelemekben, ha a beavatott kellően ismeri az adott eszközöket. Módosíthatja a karóráját úgy, hogy tűvetőként is használhassa, vagy telefon-funkciókkal ruházhatja fel a hangszóróit. Nincs korlátozva, mit és miben lehet módosítani, bár a beavatottnak rendelkeznie kell a szükséges ismeretekkel az adott készülékek felépítése és használata terén. Az ilyen eszközök pusztán a létező anyag újraszervezései, így megfelelnek a konszenzus általános törvényeinek. Tehát, a beavatott csinálhat tűvetőt a karórájából, de nem válhat belőle teleportáló szerkentyű.

5. szint

Átalakító


Alkotóelemeinek manipulálásával egy tárgy egyetlen új, egyedi elemmé változtatható, aminek a súlya és mérete független lesz egymástól. Egy apróság olyan nehézzé tehető, akár egy kocsi, vagy egy autó is pehelykönnyűvé varázsolható. A méretükből kifolyólag nagy tömegű testek – szupersűrű anyagok – általában erősebbek és tartósabbak a balsafához hasonló hiperkönnyű anyagokból készült szerkezetektől.

Elemtársítás

Az Anyag mesterei már azt is módosíthatják, miként lépnek kölcsönhatásba egymással az egyes texturák. Ha azt szeretnék, hogy az adott textura ne léphessen kölcsönhatásba bizonyos típusú texturákkal, akkor létrehozhat egy olyan anyagot, ami bizonyos más anyagtípusok számára nem is létezik. Ilyen lehet például a testpáncélzatot teljességgel figyelmen kívül hagyó, és azon átsuhanó lövedék, vagy a holttesten áthatoló halottkém-szerszámok. A mester felruházhatja az anyagokat más anyagok tulajdonságaival, vagy teljesen új jellemzőkkel is, így szupravezetővé, vagy elképesztően erőssé tehet valamit, ami eredetileg egy szalaggöngyöleg volt – ami eközben valamennyire megőrzi a hajlékonyságát is. Komoly átalakítások természetesen vulgárisnak minősülnek és olyan esetekben alkalmazzák őket, ha a beavatottnak hosszú távon valamilyen speciális tárgyra van szüksége. Egy semleges anyagot radioaktívvá tehet, vagy fordítva. A változtatáshoz több különböző anyag tulajdonságát is kölcsönveheti.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Vitae Arkánumok   Szer. Jún. 25, 2008 12:59 pm

Vitae - 1. szint

Vitae észlelés

Az élő texturák tanulmányozása jelenti a vitae arkánum alapját. A beavatott elsőként a vitae energia áramlásának nyomon követését sajátítja el, így felismerheti, ha valaki sérült, beteg vagy épp kicsattan az egészségtől. Kellő tapasztalattal már könnyedén megérezheti az élőlények jelenlétét maga körül, megállapíthatja fajtájukat, korukat, nemüket és egészségügyi állapotukat, valamint tudomást szerezhet saját texturájának sérüléseiről vagy tökéletlenségeiről is. A többi Arkánummal együtt felhasználva már nem csak a közelben lévő emberek jelenléte, hanem a birtokukban lévő energiák és tárgyak is érzékelhetőek, sőt, megállapítható, hogy ártalmasak-e ezek. Az Idő és Tér Arkánumok mellett érzékelhetővé válnak a távolabbi vitae-texturák is a jelenben, múltban és jövőben egyaránt.

Vitae - 2. szint

Egyszerű texturák átalakítása
Öngyógyítás

Jól teszi a beavatott, ha a Vitae arkánumának kibontakoztatását a legalapvetőbb, és általa legjobban ismert texturákkal kezdi – így például nagyon egyszerű teremtményekkel vagy saját texturájával, amelynek immár meggyorsíthatja regenerálódását. Az Arkánum beavatottja meggyógyíthatja önmagát, helyreállítva a textura eredeti alakját, bezárhatja sebeit vagy orvosolhatja a rajta ejtett változtatásokat. Még ugyan nem képes új alakot ölteni vagy átrendezni texturáját, de legalább már megvédheti magát, ha mások próbálkoznának nála ilyesmivel. Megállapíthatja, hogy hatottak-e valamiképpen a texturájára, és már jóval az első tünetek kiütközése előtt érzékelheti szervezetében a zavarokat vagy fertőzéseket. Az egyszerű vitae-texturák feletti hatalommal a beavatott már befolyást gyakorolhat alapvetőbb létformákra, mint amilyenek például a baktériumok és a növények. Hatalma van minden növény, gerinctelen lény, alga vagy gomba fölött. Kedve szerint alakíthatja őket, árthat vagy gyógyíthat, megszabhatja növekedésük ütemét és irányát, vagy halálra sújthatja támadóit – de még nem változtathatja át őket teljes mértékben. Azok továbbra is megőrzik eredeti természetüket, viszont mozgásba hozhatóak, növekedésre és meghatározott változásokra késztethetőek. Más Arkánumokkal együtt alkalmazva a beavatott felvértezheti önmagát vagy egy élőlényt bizonyos tárgyak vagy energiák ellen, vagy elérheti, hogy az ilyen texturák befolyásolják egyszerűbb lények növekedését és fejlődését. Előre felállíthat olyan hatásokat, amelyek nyomban begyógyítják a sérüléseit, amint elszenvedi őket (időarkánummal), vagy bárhol a világban érzékelheti és megváltoztathatja az élőlényeket (térarkánummal).

Vitae - 3. szint

Egyszerû texturák átrendezése
Megváltozás

A Vitae Arkánumának e szintjén a beavatott megismerkedik az alakváltás titkaival, amelyek segítségével már átrendezheti egy élőlény texturáját, és valami egészen mássá formálhatja azt. Elképesztő változtatásokat hajthat végre önmagán, és az alapvetőbb létformák felett is kiteljesedik a hatalma. Immár összetettebb fiziológiájú lények texturáját is átrendezheti, kedve szerint formálva szervezetüket, vagy befolyásolva növekedésüket. Saját texturája meglévő jellegzetességein is alakíthat, vagy kifejleszthet újakat – akár egészen szokatlanokat i s. Karmokat növeszthet, vagy ideiglenesen felfüggesztheti légzési szükségleteit. Továbbra is alapvetően emberinek kell maradnia ugyan, de a végletekig kiterjesztheti képességei határait, felülemelkedhet halandó teste megszokott korlátain. A Vitae alapvetőbb texturái feletti teljhatalom birtokában a beavatott egészen új alakkal ruházhatja fel az egyszerűbb lényeket. Immár teremteni vagy elpusztítani is képes ilyen texturákat, megszabhatja fejlődésük menetét, dönthet életükről és halálukról. Más Arkánumok bevonásával a beavatott egyszerű texturaátrendezéssel eleven lényeket teremthet a semmiből, élettelen energiákból vagy anyagokból, bár mentál arkánum használata nélkül ezek a teremtmények csak lélek nélküli testek lesznek. Emellett képes lehet távolról befolyásolni élőlényeket, más helyekre lökheti vagy ránthatja át őket – a megfelelő Arkánummal. Előirányozhat egy változást, ami csak adott időben jön majd létre a célalanyon: például immúnissá tehet növényeket és egyszerűbb állatokat fertőzésekkel vagy sérülésekkel szemben, vagy akár évek múltán virágba borulhat általa egy almafa a tél közepén.

Vitae - 4. szint

Bonyolult texturák átalakítása
Átváltozás

A Vitae beavatottai számára már valamennyi élő textura nyitott könyv. Nemcsak, hogy kedve szerint rendezheti újra saját texturáját, hanem szinte minden más teremtményét is befolyásolhatja, megváltoztathatja – ideértve az értelmes lényeket is. Egyetlen érintéssel gyógyíthat, szörnyű sebeket okozhat, vagy újra fiatallá és erőtől duzzadóvá tehet bárkit. A saját texturáját átrendezheti bármivé, amivé csak kívánja. Új jellegzetességeket fejleszthet ki, a már meglévőket illetően pedig meghaladhatja az emberi határokat, sőt, egy egészen más lénnyé is átalakulhat (ami nagyjából akkora méretű és súlyú, mint ő maga). Az ilyen durva változtatások azonban gyakran okoznak nehézségeket. Jó időbe telhet egy állati forma megszokása, és az sem kizárt, hogy maga az alak nem képes a beavatott emberi tudásának és intellektusának befogadására. Az állati alak gyakorta hozza magával az ösztöneit is, és a beavatott ezzel ideiglenesen el is veszítheti identitását. Maga a textura is hajlamos visszarendeződni az eredeti alakjába, így a kényszerítő mágiával szembeni ellenállása folytán a gyökeres változtatások komoly sérülésekkel járhatnak. A bonyolultabb texturák megváltoztatásával a beavatott nemcsak meggyógyíthatja az embereket és az állatokat, hanem kisebb módosításokat is végrehajthat rajtuk. Még ugyan nem képes tökéletes másolatokat alkotni róluk, vagy teljes mértékben megváltoztatni a természetüket, de garantálhatja számukra az egészséget – vagy a gyengeséget és sorvadást. Más Arkánumok bevonásával az Élet beavatottjai a legváltozatosabb természetfeletti jellegzetességeket öltheti magára: tűzokádó sárkánnyá változhat, vagy akár, példának okáért, fémet ehet. Be nem gyógyuló sebeket ejthet, vagy meghatározott pillanatban megszűnő változtatásokat idézhet elő, de tőle
távol lévő embereken is segíthet (vagy éppen árthat nekik).

Vitae - 5. szint

Bonyolult texturák átrendezése
Tökéletes átváltozás

A Vitae mesterének kezei már agyagként formáznak minden élőlényt. Az élők feletti hatalma hibátlan, tökéletes harmóniába került az életenergia áramlataival. Minden életet kedve szerint változtathat, szükség szerint gyógyíthat vagy árthat. A mester bármivé átváltoztathat egy teremtményt mindaddig, amíg a tömeg és a méret hasonló marad – vagyis egy felnőtt embert fává, vagy egy kutyát kisgyerekké. Az ilyesmi természetesen meglehetősen bonyolult, de annál látványosabb – képzeljük csak el, hogy ellenségeink egy egész csoportja alakul át tehetetlenül csapkodó halakká. Teljesen elsimíthatja bármely textura tökéletlenségeit és hibáit, de ugyanígy előidézhet bármilyen természetes vagy természetellenes változást is. Saját texturája feletti tökéletes hatalom birtokában a mester teljesen immúnissá teheti magát az öregedés folyamatával, a betegségekkel, az éhséggel vagy a sérülésekkel szemben. Bármilyen sebesülést regenerálhat, bár a közvetlen texturasérülésekhez már időre és komoly erőfeszítésekre van szükség. De ami még ennél is jobb: felülemelkedhet a textura-átrendezések számos szokványos korlátozásán is. Nem kell többé amiatt aggódnia, például, hogy az állati ösztönök legyűrik a személyiségét. Kedve szerint változtathatja saját texturájának méretét is. Ami pedig talán a legfantasztikusabb mind közül: más Arkanumok bevonásával a mester bonyolult élőlényeket hozhat létre Arkanikus forrásokból vagy más texturákból. Klónozhat már létező lényeket, mitikus szörnyeket alkothat, de akár teljesen szabadjára engedheti alkotó képzeletét – lehetőségeinek csak az erőforrásai szabnak határt. Ezen teremtményeit saját tudattal is megáldhatja a megfelelő Arkánum segítségével. Akár saját tudatát is áthelyezheti egy újonnan alkotott testbe, vagy reinkarnálódhat egy, majd a jövőben megszülető testben. Tér segítségével a mester megérinthet bármilyen eleven lényt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Vitae Arkánum Manifesztációk   Szer. Jún. 25, 2008 1:03 pm

1. szint

Vitae lokátor

A megfelelő eszközt a számítógépéhez csatlakoztatva egy technokrata beavatott letapogathatja környezetét élőlények biomezői után kutatva, felderítve egyben állapotukat és tartózkodási helyüket is. Az ilyen pásztázás nagyobb távolságok esetén ugyan további munkát (és teret) igényel, de így is hasznosak lehetnek barátok és ellenségek lokalizálásában, mivel a már ismert és korábban elmentett texturák is felismerhetőek és megkülönböztethetőek ily módon. A legtöbb beavatott különleges szűrőprogramokat is alkalmaz, amelyekkel kiiktathatják a nemkívánatos létformákat a keresésből, így például a mikroszkopikus organizmusokat és közönséges férgeket.

Diagnozis

A sérülések és betegségek felfedezése érdekében használt életmágia. Ezek a beavatottak megtanulják felismerni a különféle kórságokat, sérüléseket, mérgezéseket és élősködőfertőzéseket jelző zavarokat az egyes létformák texturáiban.

2. szint

Egyszerű lény megváltoztatása


A tudás eme szintjén a beavatott megtanulja, (metafizikus értelemben) hogyan ragadhat meg és módosíthat egy vitae-texturát kedve szerint. Egyes beavatottak meg tanulják az egyszerű mintázatok lebontását, elhervasztva növényeket, vagy halált hozva az apró lényekre. A Elfek fáikat és állataikat formálják át szebbé és egészségesebbé, vagy éppen meggyógyítják azok betegségeit és sérüléseit.

Öngyógyítás

Minden beavatott családnak megvan a maga régi, jól bevált módszere az öngyógyításra – túl sok balhéba kerülnek ahhoz, hogy nélkülözhessék az ilyesmit! A elfek egy jó adag friss vízzel, vagy gyógyító amulettekkel újítjtják meg magukat. A emberek kézrátételt alkalmaznak, a technokraták pedig egyszerű orvosi tapaszokat, stimulálószereket és regeneráló készülékeket.

3. szint

Test átalakítása


A vitaemágiában elmélyedő beavatott ezzel az erővel változtatják meg magukat, amiből számtalan előnyük származhat: karmokat vagy kopoltyúkat növeszthetnek, megnövelhetik testi Tulajdonságaikat, vagy a megjelenésüket, testpáncélzatot növeszthetnek, és még ki tudja, mi mindent. Lehetőségeiknek csak a képzeletük szab határt, és az, hogy mit tartanak lehetségesnek.

Emberi test bontása

Egyes beavatottak ezzel a hatással bontják le az összetettebb létformák texturáit. Mivel azonban ezen a szinten még nem ismerik azokat elég részletesen, rá kell erre áldozniuk némi időt. Az ily módon okozott sérülés (amely általában nyílt sebekként vagy belső vérzésként jelentkezik) mértéke a elért szint.

4. szint

Alakváltás


A mágus megváltoztathatja bármilyen élőlény alakját, megjelenését és funkcióját, akárcsak a Test átalakítása manifesztációnál, csak fokozottabb mértékben. A beavatottak körében eltérő az efféle álcák és változtatások népszerűsége – a elfek néha szokatlan képességekkel ruházzák fel háziállataikat, az nekrinek inkább szövetségeseik megjelenésén alakítanak, a emberek pedig nemes egyszerűséggel átváltoztatják valami alantas lénnyé a haragjukat kivívó embereket. A beavatott önmagát is átváltoztathatja, állati alakot ölthet, és általában azt tehet texturája alapvető jellegzetességeivel, amit csak akar. Tökéletesen leutánozhatja egy másik lény élet-texturáját, példának okáért, igazi macskává válhat. Ennek hátránya azonban az, hogy mivel a mágus lényleg alapvető változáson megy keresztül és nagy koncentráció és önuralomszükséges, hogy megtartsa egykori önmagának emlékeit, intellektusát, és emberi ösztöneit, a elért szint/napig maradhat állati alakban. Megfelelő mentálarkánummal azonban megkerülhető ezen problémák egy része, ami nagy szerencse is, mert ha a beavatott állati alakban tovább akar maradni mint tehetné, akkor teljesen elveszti önazonosságát, és tényleg annak képzeli majd magát, amivé változott. A mentálarkánum minden elért szintje plusz napokat ad a mágusnak amit állat alakban tölthet.

5. szint

Fiziológiai kontroll


Számos technokrata tekint az emberekre mint biológiai számítógépekre. Erre alapozva képesek a fizikális testben kiváltott megfelelő reakciókkal „átprogramozni” egy személy viselkedését. Dühöt vagy félelmet gerjeszthetnek azáltal, hogy serkentik a szervezet adrenalintermelését, endorfinstimulálással pedig intenzív élvezetet kelthetnek. Még a depressziónak is megvannak a maga biológiai okai. A fizikális test eme „rémuralma” az elme felett az egyik legfőbb oka annak, hogy egyes beavatottak egy teljesen virtuális állapot elérésére törekszenek, testüket hátrahagyják, így annak vágyai már nem béklyózhatják többé az elmét. A Vitae bármely beavatottja kiválthat az alanyából bármilyen érzelmeket oly módon, hogy a megfelelő hormonok termelésére vagy visszafogására bírja annak testét.

Állati alak

E hatalom talán legismertebb példája a mitikus Kirké által disznókká változtatott emberek esete, de a elfek és emberek számos más egyéb állattá is átváltoztatták már ellenségeiket az idők során. Alapesetben az alanynak ugyan meg kell őriznie hozzávetőleges méretét, azonban kellő munka befektetésével a mágus kiterjesztheti a metamorfózist oly módon, hogy a célpont mérete is módosul – egérré zsugorodik, vagy tölgyfává növekszik. Az alany egy ideig továbbra is megőrzi öntudatát, de aztán fokozatosan elhalványul, hasonlóan az Alakváltoztatás esetéhez. Ezzel az erővel állatok is emberré tehetőek – és bár az állati ösztöneiket megtartják, idővel emberibbé válhatnak. Hogy egy ily módon „felmagasztosult” állat felébredhet-e valaha is, azt nem tudni.

Tökéletes alakváltás

A tökéletlen textura-változtatás korlátain felülemelkedő mester már anélkül öltheti magára bármilyen állat alakját, hogy személyisége és tudata elvesztésétől kellene tartania. Mi több, bármilyen alakot felvehet, amit csak akar, bármekkora méretben. Visszaváltozhat, amikor csak akar, megszüntetheti mintázatában a nem kívánt torzulásokat, és megőrizheti tökéletes egészségét bármilyen élő alakban, amit csak kedve támad felölteni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Energiák Arkánuma   Szer. Jún. 25, 2008 1:11 pm

Energiák - 1. szint

Energiák észlelése

Az Energiák beavatottjának mindenekelőtt azt kell megértenie, hogy mi is az valójában, amit uralni kíván, így tanulmányait az energia-texturák fel- és kiismerésével, valamint az egyes válfajaik megkülönböztetésével kell kezdenie. Megtanulja érzékelni a pozitív és negatív energiákat, megtapasztalhatja kölcsönhatásaik mikéntjét, láthatja, honnan erednek és hova tartanak. Épp oly könnyedén határozhatja meg egy fény forrását, mint a rádióhullámok, vagy a sugárzás jelenlétét. Más Energia (Elemi) Arkánumokkal együtt a beavatottmegismerheti az energia más texturákkal való kölcsönhatásait, vagy hogy azok hogyan hozzák létre őket.

Energiák - 2. szint

Alacsonyabb szintű energiák irányítása

Az energiát mindig el lehet terelni; az Energiák beavatottja már könnyedén befolyásolhatja az irányukat és az intenzitásukat is. Módosíthatja minőségüket, megszabhatja szóródásukat. Arra ugyan még nem képes, hogy a semmiből teremtsen energiákat, vagy hogy megváltoztassa az energiák állapotát, de azt már szabályozhatja, hogy azok pontosan miként is érintkezzenek a világgal. Az energia elterelésével a beavatott módosíthatja a kinetikus energia irányát, így egy tárgy mozgását is. Kedve szerint táncoltathatja a tüzet, meghatározott alakzatokat rajzoltathat ki vele, ráveheti, hogy kerüljön el bizonyos területeket, vagy hogy lángjaival kicsapjon valamerre. Megnyújthatja az árnyakat és elhajlíthatja a fényt, egészen máshova vetítve bármilyen látvány képét. Még az elektromos áramot is elvezetheti, vagy elkerülhet bármiféle sugárzást. Ekképpen tehát láthatatlanná is teheti magát vagy valaki mást, elérheti, hogy egy hang a forrásától távol hallatszódjon, és általában véve levédhet területeket a különféle energiákkal szemben. Ezen a szinten a beavatott még egyszerre csak egy texturát befolyásolhat, és csak saját keretein belül. Így például láthatatlanná tehet egyetlen egy személyt, de nem tüntethet el egy egész épületet. Kirajzolhat egy konkrét képet egy lánggal, de képtelen egy erdőtűz irányát megváltoztatni. Az energiák egyszerű elterelése mindig sokkal egyszerűbb, mint ténylegesen uralni őket (nem is szólva a precizitás nehézségeiről), de ha megfelelően terelget egy csekélyebb energiát, teljes befolyást nyerhet annak iránya felett, és kellő ráfordítással még fókuszálhatja is.

Energiák - 3. szint

Alacsonyabb szintű energiák átváltoztatása

Most, hogy már végre képessé vált az energia-texturák megragadására és irányítására, a tapasztalt beavatott átalakíthat egy energiát egy másfajta energiává, nagymértékben megváltoztathatja intenzitását, vagy akár a semmiből is teremthet energiát (vagy már meglévőket száműzhet afeledésbe). Ugyan még mindig csak az energiák különálló, csekélyebb texturáit befolyásolhatja, de azokat már kedve szerint. Mozgásba hozhat egy tárgyat, hidegen égő tüzet teremthet, vagy fényrobbanássá változtathat árnyakat. Ezzel az energiával repülhet is, villámokat szórhat, kisüthet elektromos eszközöket vagy más hasonlóan drámai erődemonstrációkat hajthat végre. Nem teremthet semmit a semmiből, de már előnyére fordíthatja a csekélyebb energiákat. Könnyedén szőhet telekinetikus irányítómezőt lények vagy tárgyak köré, és elérheti, hogy egy bizonyos célpont felé tartó támadásai ártalmatlanul fejtsék ki hatásukat.

Energiák - 4. szint

Magasabb szintű energiák irányítása

Az Energiák beavatottjai már képes a nálánál nagyobb texturákra is kiterjeszteni a befolyását, vagy egyszerre több energiára is hatni. Kellő energia ráfordításával hatalmas energiák irányát módosíthatja, jókora területekre sújthat le, vagy több embert védhet meg külső elemi behatásoktól. Mindaz, ami a csekélyebb energiák feletti hatalommal lehetséges volt kicsiben, immár nagyban is megvalósítható. A beavatott ezen a szinten hatalmas energiákat sűríthet egyetlen pontba, vagy szórhatja szét őket hatalmas területen. Még mindig nem képes ugyan a hatalmasabb energiák átváltoztatására, de apránként haladva már próbálkozhat vele. Minden gond nélkül azonban elterelheti őket, időt nyerve egy későbbi beavatkozáshoz. Az ilyen nagyerejű hatások általában vulgárisak, de néha egyszerűen nincs más választása az embernek, és muszáj bevetnie a nagyágyúkat. A többi Arkánummal összekapcsolva az Energiákat az beavatott sokkal szélesebb skálán hajthatja végre mindazt, amit korábban csak szűk határok között tudott. Egész épületeket vagy területeket szigetelhet el tűztől vagy elektromosságtól, több szobát világíthat meg egyetlen forrás fényével, minden hangot száműzhet egy hatalmas barlangból, vagy láthatatlanná tehet egy egész Rendházat a közönséges halandók tekintete előtt. Hatékonyan hatalmas erőket irányíthat át egyik helyről (vagy időből) a másikba.

Energiák - 5. szint

Magasabb szintű Energiák átváltoztatása

Az Energiák mesterével nem ajánlatos kikezdeni. Akaraterejét összpontosítva hihetetlen energiákat mozgósíthat, tűzviharokat idézhet, hatalmas elektromos kisüléseket gerjeszthet, egész várostömböket boríthat árnyékba, és a legnyugodalmasabb napok kellős közepén is tájfunná kavarhatja a szeleket. De meg is szüntetheti mindezt, kioltva egy egész erdőtüzet, vagy az éj kellős közepén fénybe borítva egy tájat oly módon, hogy a sötétséget világossággá változtatja. Könnyedén hasznára fordíthat bármilyen létező energiát pusztán a tudására alapozva. Az ilyen mesterek hihetetlenül paradoxok ugyan, de a hatalmuk vitathatatlan, hiszen egész városokat tehetnének a földdel egyenlővé, ha akarnák. A misztikus beavatottak a természet kezét irányítják, szeleken lovagolnak, egyként fakasztanak fényt és sötétet a pillanat ihletéséből – a technokraták pedig erőterekkel tartóztatják fel s mágneses tárolókba fogják be az energiákat, és övéké az atom ereje. Amikor az Energiák mestere más hatásokkal kombinálja hatalmát, semmi nem szabhat már gátat a pusztításának. Távoli helyeken robbanthat, előrevetíthet egy később bekövetkező csapást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Energia Arkánumok Manifesztációi   Szer. Jún. 25, 2008 1:17 pm

1. szint

Infra látás

Látható fény hiányában a beavatott átválthat az elektromágneses spektrum magasabb vagy alacsonyabb tartományainak érzékelésére. Ekképpen szert tehet infra- vagy ultralátásra, érzékelheti a rádióhullámokat, röntgensugarakat stb. Színek megkülönböztetésére ily módon nem lesz képes ugyan, de érdekes dolgokat deríthet ki a különféle spektrumok révén; a röntgensugarakkal például megláthatja egy tárgy belső szerkezetét, az infratartományban pedig láthat a sötétben is. A technokraták általában különféle optikai lencséket, szűrőprogramokat vagy látókészülékeket használnak, és tudományosan elemzik a spektrumokat. A misztikus természeti bevatottak hő vagy hangok révén látnak, és gyakorta utánoznak olyan állatokat, amelyek így tájékozódnak.

Energiaérzés

Ezzel a manifesztációval a beavatott érzékelheti az őt körülvevő energiákat, megállapíthatja a fajtájukat és felmérheti a mennyiségüket. Teheti mindezt precízen, a mértékegységek nyelvén is: voltban, amperben és teslában megadva őket. Ide tartozik továbbá a kinetikus energia is, miáltal a beavatott megállapíthatja egy tárgy önmagához viszonyított sebességét is, amennyiben ismeri annak a tömegét. Azonban attól még, hogy érzékeli az energiákat, nem biztos, hogy értelmet is nyernek azok. Érzékelheti, például, a rádióhullámokat, de nem biztos, hogy azonnal képes is lesz meghallani és értelmezni az adást.

Elektrokáosz

Ha gyors elterelő hadműveletre van szükségük, a technokraták előszeretettel szabotálnak nekrin felszereléseket egy váratlan energiaimpulzussal. A misztikus természeti beavatottak néha önmaguk vagy fegyvereik köré gyűjtenek energiákat, hogy azzal sokkolhassák ellenfelüket. Akárhogy is, a beavatott egyszerűen eltereli az energiaáramlatokat, összegyűjtve őket egy adott helyen, vagy kisütve őket másutt. Ez a hatás már komolyabb károkozásra képes műszereknél és embereknél egyaránt.

2. szint

Energiapajzs

Bizonyos energiák elleni „szigeteléssel” nem csak védekezni lehet támadások elég széles skálája ellen, de számos érdekes kivétel is alkotható a „természeti törvények” alól. A fény elhajlítása láthatatlanná teszi ugyan a beavatottat, viszont ez egyben azt is eredményezi, hogy ő maga sem fog látni, így vagy más érzékeire kell hagyatkoznia, esetleg a Tér Arkánum hatalmával érzékelnie a környezetét. A hang távoltartásával tökéletes csendbe burkolózhat, vagy éppen ellenkezőleg, minden hangot összegyűjthet a környezetéből, miáltal az csak nála lesz hallható. Ily módon az elektromos és tűzalapú támadások ellen is elég egyszerű a védekezés. A beérkező kinetikus energiák módosításával lövedékeket is meg lehet állítani, vagy el lehet téríteni. A gravitáció eltérítésével a beavatott lényegében súlytalanná teheti magát, lebeghet vagy levitálhat, akár konkrét irányokba is haladva oly módon, hogy a megfelelő helyeken átengedi az energiákat, míg máshonnan távol tartja őket. Egy efféle pajzs sugárzások és egyéb ezoterikusabb energiahatások ellen is hatékony védelmet nyújthat. Ne feledjük azonban, hogy a legtöbb beavatott egyszerre csak egy vagy kétféle energiatípus ellen tud védekezni! Szinte lehetetlen olyan pajzsot alkotni, ami egyszerre véd minden erőtípus ellen. A arkánumban elért szintek száma megmutatja, hogy a beavatott egyszerre hány típusú energiaforma ellen képes hatásos védőpajzsot alkotni egyszerre.

3. szint

Átkos súrlódás

Hővé változtatva ellensége mozgási energiáját, a beavatott nemcsak mozgásképtelenné teheti őt, hanem annyira fel is hevítheti, hogy lángba boruljon! Ez a hatás lényegében sebzéssé alakítja az alany mozgását, így a gyorsabb tárgyak vagy személyek nagyobb veszélyben vannak. Ennek egy módosulatával az is lehetséges, hogy az alany légzése dermesztő faggyá változzon, aki így pillanatok alatt saját maga formálta jégtömb foglyává válik. Alacsonyabb arkánum szinten csak fékeződik az alany, és kevesebb lesz a hő, magasabb arkánum szinten azonban a mozgás valóban sebeket okoz. És ami még jobb – lévén hogy a célpont mozgásképtelenné válik –, nem is igen lesz rá módja, hogy kitérjen a tűz vagy a fagy kitörése elől.

Telekinézis

Már alacsonyabb szinten is elérhető egy alapvetőbb telekinézis a tárgyak mozgási energiáinak módosítása által, de az energiák átalakításának képességével a beavatott már könnyedén szőhet tárgyakat mozgató energialöketet testhőmérsékletből, egy kiáltás hangenergiájából, sőt, még a helyszínt megvilágító fényből. Természetesen a kisebb tárgyakat könnyebb manipulálni, a finom irányítás pedig meglehetősen nehéz. Ugyanakkor az emberek mindenféle energiákat termelnek, ezért általában elég egyszerű meggátolni egy ellenséget a mozgásban. Egyes beavatottak bábukkal, vagy a céltárgyat jelképező egyéb fókuszokkal irányítják a telekinézist, míg mások rúnákat vagy misztikus szavakat használnak. Gyakorta könnyebb a célpontot telekinetikus módon befolyásolni, ha a beavatott valamiképp „el tudja játszani” a kívánt mozdulatot, bár erre nem feltétlenül van szükség.

Gravitáció Manipuláció

Gaia álma meglehetősen szeszélyes, és az elfek hívó dobszóval néha felkelthetik egy időre. Ekkor Gaia személyes figyelmének teljes súlya az áldozatra nehezedik, köré fókuszálva a gravitációt. A technokraták technikai úton hoznak létre hasonló hatásokat, gravitonok koncentrálása és terelgetése által. Az nekrinek pedig néha a „rettenet súlyával” kárhoztatják mozdulatlanságra célpontjaikat. Az arkánumban megszerzett szintek száma azt mutatja meg, hogy milyen mértékben sikerült a célpontra fókuszálni a tömegvonzást, és hogy az mennyivel válik nehezebbé ezáltal. Irányvonalként jó lehet az, ha a varázslat létrehozásához szükséges használt arkánum szintje egy g-vel (a földi tömegvonzás mértékegysége) növeli meg a gravitációt a célpont körül. Így tehát négyes arkánum esetén az alany öt g-t érezne (a rendes gravitáció ötszörösét) – vagyis egy 75 kilós ember hirtelen 375 kiló lehengerlő súlya alatt találná magát! A karakterek nagyjából az Energia értéküknek megfelelő g-t bírnak ki; ha a vonzás ennél erősebb, akkor kényszerűen átölelik a talajt, és képtelenek felállni. Ha pedig a gravitáció meghaladja az Erejük kétszeresét, akkor saját testsúlyuktól fognak sérülést elszenvedni. A természeti misztikus beavatottak a környezet egyéb energiáit és hajlamosak ellenségeikbe vezetni – például tűzzel és elektromossággal teszik még súlyosabbá csapásukat.

4. szint


Szelek Ura

A szelek és légáramlatok megfelelő összeterelésével a beavatott gyors változást idézhet elő az időjárásban. Különösen a elfek alkalmaznak ilyen jellegű rituálékat és táncokat, szimpatikus mágiát és énekeket. A beavatott elűzheti a szeleket, felhőket gomolyíthat, vagy elhajthatja őket, felhevítheti vagy lehűtheti környezetét.

Pokoltűz

A beavatott egy területről elszívja az összes fényt és hangot, majd hővé alakítja azt, miáltal mindent elemésztő lángokba boríthat egy kis területet (mint például egy személyt vagy egy épületet). Ha több időt áldoz a hatás előidézése az alany körül rejtélyes módon elsötétül és elnémul minden, mintha maga a végzet ereszkedne le rá. Amikor aztán elszabadul a hatás, pillanatok alatt az egekbe lövi a célpont hőmérsékletét, felrobbantva vagy megolvasztva azt. Ez a hatás természetesen iszonyatosan vulgáris, de a arkánum szintjének dupláját sebzi.

5. szint

Vihar Mágia

A elf viharboszorkányok ezzel a varázslattal fogják igába a Hold vonzását és a hullámok áramlatait, kikotyvasztva belőlük (a fókuszként használt kicsi, rúnákkal telerótt rézedényben) egy valódi vihart (további fókuszként még némi zsineg is szükségeltetik). Több boszorkány is összeadhatja erejét, ha körbetáncol egy nagyobb üstöt. Az Energiák Arkánumának negyedik szintjén is hívhatóak és irányíthatóak már meglévő viharok, de ezen a szinten a boszorkány magából a Hold energiájából szövi a vihart.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Idő Arkánum   Szer. Jún. 25, 2008 1:24 pm

Idő - 1. szint

Idõérzékelés


Ahogyan az el is várható, az Idő arkánumába történő beavatás első lépéseként a beavatott a szubjektív időre nyer rálátást, hogy mindig pontosan tisztában lehessen saját időbeli helyzetével, hogy felismerje az időben lezajló anomáliákat vagy változtatásokat, és hogy nyomon követhesse a hatásokat azok temporális „sodra” mentén – mert minden hagy maga után nyomokat az idő folyásában. A legtöbb idővarázs zavarokat kelt, amit észrevehetnek azok a beavatottak, akik tudják, mit kell keresniük. Bár egy alacson szintű beavatott még nem igazán tud mit kezdeni ezekkel, legalább tudatában lesz az esetlegesen működő idővarázslatoknak, és sürgősen el is menekülhet a helyszínről! Néha természetes jelenségek is előidéznek különös időtorzulásokat, és egy képzett beavatott ezeket is felismerheti. Az időanomáliákkal való tényleges játszadozás veszélyes folyamat, és nem egy beavatott lökődött már ki messzi-távoli időkbe, alternatív történelmekbe vagy bizarr időhurkokba. A beavatott könnyedén megérezheti az ilyen veszélyeket, és távol maradhat tőlük – mi több, talán még arra is képes lehet, hogy megállapítsa, miként is működik a kérdéses jelenség. Bár az állandó pontos Időérzék a legkevésbé sem praktikus, egy beavatott megállapíthatja ezáltal, ha kémkednek utána az időn keresztül, és igen hatékonyan követheti nyomon az idő múlását. A többi Arkánummal kombinálva az időmágia alapjai lehetővé teszik a beavatottnak, hogy megállapítsa egy texturárol, hogy hatottak-e rá természetellenes Idő-hatások, és ha igen, ezek mivel jártak. Továbbá lehetővé teszik, hogy a már meglévő időtorzulásokat pontosabban alkalmazhassa más arkánumokkal összekapcsolva.

Idő - 2. szint

Időben látás


Bár elméletileg mind a múlt, mind pedig a jövő csupán lehetőségek halmaza, gyakorlatilag azért lehetséges, hogy magán az időn keresztülpillantva szemügyre vehessük a beavatott saját idővonalához legszorosabban kötődő eshetőségeket. A beavatott kivetítheti érzékelését a múltba vagy a jövőbe, és információkat gyűjthet más időkből. Ez a folyamat nem mindig a legpontosabb; a jövő képlékeny, sőt, egyesek szerint még a múlt is együtt változik az emberek emlékeinek és hiedelmeinek változásaival. Minél közelebb esik a beavatott vizsgálódásainak célpontja saját jelenéhez, annál pontosabb lesz az érzékelés – míg a távolabbi időpontok és helyszínek egyre pontatlanabbak, zavarosabbak és nehezebben érthetőek. Egyes helyeket és időket még védenek is ilyesféle vizsgálódás ellen, erőteljes varázslatokkal vagy olyan természeti jelenségekkel, amelyek magának az időnek a folyását hajlítják el. Az egyszerű retro- és prekogníciós hatásokkal a beavatott csupán saját tartózkodási helyének múltjába vagy jövőjébe nyerhet betekintést. Úgy figyelheti az időt, mintha videón nézné, szünetet tartva bizonyos részeknél, vagy éppen átugorva őket, „továbbtekerve” a többire. Időérzékelését ekképpen kiterjesztve megállapíthatja, hogy vannak-e más temporális zavarok is az általa megfigyelt időkben. Ezzel az erővel a
beavatottak már építhetnek védőfalakat, jó adag „temporális fehérzajt” alkotva, amivel ugyanúgy visszaverhető az Időérzék, mint a térmágiával a távkémlelés. Más Arkánumokkal együttesen felhasználva az Időlátás lehetővé teszi a beavatottnak a múlt és jövő texturáinak vizsgálatát, megállapítani a sors útjait, sőt, akár más korokban élő emberek gondolataiból is olvashat.

Idő - 3. szint

Idõirányítás


Személyes érzékelését kiterjesztve egy időszeletre, a beavatott megváltoztathatja az idő látszólagos folyását egy adott helyen. Az ezzel kapcsolatos elméletek eltérő véleményeket fogalmaznak meg azt illetően, hogy ez már igazi időmanipuláció-e, vagy csak a szubjektív időtulajdonságok kiterjesztése, az azonban tény, hogy ilyen változtatásokkal jó néhány igen szokatlan – és erőteljes – hatás hozható létre. Az idő kitágítása vagy összehúzása által a beavatott megváltoztathatja a dolgok történésének a „valós világhoz” viszonyított ütemét. Így elérhető, hogy egy vízfolyam melaszként szivárogjon, hogy egy kilőtt lövedék szemmel láthatóvá lassuljon,de ugyanígy megvalósítható az is, hogy egy futó ember hihetetlen sebességgel száguldjon. A célpont személyes ideje nem változik; a futó ember továbbra is normál sebességűnek érzi magát, viszont a világ körülötte nagyon lassúnak tűnik; a megfigyelők előtt a lövedék lassúnak látszik, de ugyanannyi erővel csapódik be, mintha mi sem történt volna. A legtöbb mágus egyetért abban, hogy az ilyen hatások egyszerűen csak bevonják az alanyt egy lassú vagy gyors idejű burokkal, bár akadnak arra utaló jelek, hogy akár még a viszonylagos univerzális időfolyamok megváltoztatásáról vagy valami hasonlóan ezoterikus dologról is szó lehet. Általában azonban a konkrét részletek nem számítanak, mivel a végeredmények így is, úgy is fantasztikusak. Egy összehúzott, vagy kitágított időburokba zárt beavatott könnyedén levédheti magát a külső világ behatásai elől, lényegében ledermesztve magát az időben, vagy oly mértékben felgyorsulhat, hogy pár másodperc alatt számos fizikális cselekedetet hajtson végre. Természetesen az egyes beavatottak mind a maguk módján állnak hozzá az ilyen vállalkozásokhoz, amelyek azonban elmélettől függetlenül hatalmas erőt biztosítanak számukra a gyakorlatban. Némi kecsességgel és odafigyeléssel a beavatott visszaforgathatja az időt, vagy hurkot fonhat rá – ez azonban nagyon nehéz feladat. Ha az időt már egyszer meghajlították ily módon, egyre nehezebbé válik a további torzítás, és az ilyesmit nemcsak hogy hamar észreveszi a többi idő arkánumába beavatott személy, de emellett olyan interferenciát gerjeszt, ami megbolondítja az időérzékelést a környéken. Magyarul, a beavatott képes lehet rá, hogy visszatekerjen pár másodpercnyi időt, és másképp formáljon újra egy eseményt, az ilyen vállalkozások rettentően nehézkesek és energiaigényesek. Az idő folyamának elterelése később nem várt problémákat eredményezhet.

Idő - 4. szint

Idõ folyam átalakítása


Az idő nyújtása és sűrítése helyett egy beavatott adeptus már ténylegesen ki is léphet az időből, vagy berakhat valamit egy időhurokba, ahonnan az csak egy bizonyos alkalommal szabadul ki. Varázslatok és texturák függeszthetőek fel egy helyben, vagy védhetőek le szó szerint az idő folyása ellen, vagy különlegesre szabott hatásokat építhetnek fel, amelyek csak bizonyos események megtörténtekor aktiválódnak. A beavatott célpontját is kirekesztheti az időből, a külvilág történéseitől elzárva és tehetetlenül hagyva őt egy „végtelen” pillanatra. Az ilyen erőteljes varázslatok gyakran vulgárisak, de más Arkánumokkal összekötve nagyerejű hatások idézhetőek elő. Az átmeneti „időszünetben” lévő beavatottakra semmi nincs hatással, ami a normál időfolyamban történik; egy veszedelmes személy, vagy egy ellenőrizhetetlenné vált kísérlet pedig könnyedén ledermeszthető addig, amíg sikerül felkészülni a kezelésére. Mi több, jó adag térmágiával társítva az idő feletti hatalom azt is lehetővé teszi, hogy valakit teljes mértékben a téridőkontinuumon kívülre száműzzünk – elzárjuk egy zsebbe, ami csak a mágia megszűntével vagy erőteljes külső erők hatására oldódik fel. Állítólag számos, a velük való közvetlen szembeszálláshoz túlságosan hatalmas teremtmény is ily módon lett csapdába ejtve. Egy haldokló személy is felfüggesztett életműködésbe dermeszthető addig, amíg az orvosok meg nem találják a megfelelő gyógymódot az állapotára. Egész családok vagy helyszínek ruházhatóak fel mágikus hatásokkal ily módon, amik addig várnak, amíg be nem következik az őket aktiváló esemény vagy időpont.

Idő - 5. szint

Idõutazás
Idõellenállás


A történelem lapjai tárulnak fel az igazi mester előtt, aki nemcsak immúnissá tehet helyeket és személyeket a történelem viharaival szemben, hanem tárgyakat és személyeket is keresztüllökhet az időn, vagy összekötheti az időfolyam egyes pontjait. A beavatott hatalmát csak saját érzékelése, mágiájának lehetőségei korlátozzák. Ha immúnissá teszi magát az idő kihatásai ellen, a beavatott lényegében megkerülheti az idő múlását a világ hátralevő részében. A világ dermedt fennsíkká válik számára, amelyben szabadon közlekedhet anélkül, hogy kölcsönhatásba kellene lépnie a környezetével. A beavatott kedvére barangolhat, és talán még más embereket vagy tárgyakat is beránthat immunitása hatókörébe – épp csak annyi időre, amíg szüksége van rájuk –,aztán visszadobhatja őket, folytatva saját útját. A kívülálló számára az ilyen események látszólag azonnal és egyszerre történnek, minden látható előzmény nélkül, ahogy a beavatott számos dolgot hajt végre másodpercek alatt. Lehorgonyozva magát a jelenben, a beavatott időlegesen elküldheti magát vagy másokat a közelmúltba vagy közeljövőbe, anélkül pedig véglegesen is – de mindkét változat nagy veszedelmeket rejt magában. A jövő bizonytalan, a beavatott akár örökre elveszhet a lehetőségek ködében. A múltat és annak már egyféleképpen megtörtént eseményeit pedig az emberek emlékezetének és hitének súlya védi. Az Idő mesterei természetesen nagy körültekintéssel haladnak útjukon. Olyasmik ólálkodnak az időfolyamban, amik tán még a világegyetem távoli szegleteit őrző szellemlényeknél is felfoghatatlanabbak. Az idővel túl sokat babráló beavatottak hajlamosak eltűnni. Ilyenkor néha olyan lények veszik át a helyét, akik az ő szerepében tetszelegnek, máskor pedig szörnyűséges vég tudatában térnek vissza, ami elkerülhetetlenül vár rájuk valamikor. Az időmágia más mesterei ezen felül ki is ránthatják az utazókat az időfolyamból olyan korszakokba, ahova azok egyáltalán nem akartak eljutni. Továbbá magában az időben is vannak gátak és akadályok: olyan helyek, ahova még a beavatottak sem láthatnak be, vagy juthatnak el, ahol senki sem tudhatja, mi történhet azzal, aki elég bolond ahhoz, hogy leálljon ökölvívásra a természet törvényeivel. Más hatásokkal együtt az Idő mestere kilőhet egy varázslatot a múltba vagy a jövőbe, bár ennek hatásai talán nem lesznek azonnal érezhetőek, de akár át is lökhetik a beavatottat egy alternatív időbe. Ugyanígy átküldhető egy másik személy vagy tárgy is egy másik időbe, majd valamikor később visszarántják őket a jelenlegi horgonypontjukhoz. A beavatott továbbá arra is használhatja az időmágiáját, hogy más texturákat immunizáljon, lehetővé téve számukra, hogy a világ többi részében ketyegő órától függetlenül létezzenek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Idő Arkánum Manifesztációk   Szer. Jún. 25, 2008 1:31 pm

1. szint

Szubjektívizált idő


Bár a mentálmágia is lehetővé teheti az idő múlásának pontos belső követését, a szubjektív idő tényleges és valós érzékelésére és az abban keletkező esetleges zavarok korrigálására csak az időmágia képes. A technokraták önbeállító számítógépes óráitól az akashák befelé figyelésén keresztül a verbéna bioritmusokig, a beavatott olyan technikákat tanulhat meg, amelyekkel hihetetlen pontossággal hangolódhat rá az idő folyására, és automatikusan kompenzálhatja az időfolyam ugratóit és kihagyásait. Ha szokatlan Idő-manifesztációk érik a beavatottat ellenfelei részéről, ezáltal legalább esélyt kap rá, hogy hozzájuk idomuljon és alkalmazkodjon. Sőt, ami még ennél is jobb: a beavatott tökéletesen nyomon követheti manifesztációit és azok időzítését, könnyedén ítélve meg a pontos hatóidő megállapításához vagy egy cselekedet megtervezéséhez szükséges szubjektív időt.

Időérzés

Újra és újra erőteljes események zajlanak le a természetfeletti világban, a közönséges halandók számára észrevétlenül, de jól kivehetően a beavatottak számára. Az ilyen események a deja vu parányi csúszásaitól egész kastélyok, barlangok és komplexumok fenomenális időváltásaiig terjedhetnek, amelyek rendszeres ciklusokban jelennek meg – vagy akár mindenféle texturázat nélkül. Meglehetősen fárasztó lehet huzamosabb időn keresztül folyamatosan fenntartani ezt az érzékenységet, de ha a beavatott gyanítja, hogy valami szokatlan történik, megérezheti az ilyen zavarok keltette hullámokat – ide értve a más időmágiák által hagyott nyomokat éppúgy, mint az időutazókéit vagy az időkontinuum torzulásait.

2. szint

Jóslások


Jósedények, beszélő tükrök, rejtélyes öntudatlan kijelentések vagy dalok és transzban átélt látomások mind a mágikus jóslás eszközei, a múlt és jövő megértésének kulcsai. Bár a skála mindkét végét a lehetőségek homálya ködösíti el, az időmágia legalább néhány pillanatra elhúzhatja a függönyt, hogy elkapjon pár pillantást abból, ami lehetne, vagy ami lehetett volna. A látott vagy hallott látomás lehet ködös vagy értelmezhetetlen; minél távolabb van a kutatott időpont a jelentől, annál homályosabb a látomás.Az arkánum szintje határozza meg az időtartamot, amit a beavatott megtekinthet a múltból vagy a jövőből, mind pedig a jóslat pontosságát arkánum szintje/perc. Az ilyen látomások szinte sohasem teljesen pontosak, de néha hasznos képet alkothatnak. Azonban légy óvatos a beavatottal, aki katasztrófákat lát… az ilyen út az őrületbe vezet.

Időzár

Az idő mindennemű manipulációja úgymond „felkavarja az állóvizet”, és bár egy kezdő beavatott még nem képes az idő finomhangolására, véletlenszerű Időhatásokkal már ügyeskedhet úgy, hogy elhomályosítsa a környező időfolyamot, és áthatolhatatlanná tegye az Időérzésekkel szemben. Az ily módon levédett múltba vagy jövőbe betekinteni próbáló beavatottak csak homályos és lehetséges képek zavaros vízióit látják, az Idő-manifesztációk pedig hajlamosak belefutni az örvénylő temporális áramlatokba, és szétszóródni azok sodrában arkánumszintje/napot lehet levédeni ezzel a módszerrel. Kellő erővel és munkával a beavatott teljességgel áthatolhatatlanná tehet egy területet az időben kutakodó tekintetek előtt. Ha a beavatott más Arkánumokat nem alkalmaz mellette, akkor egy ilyen hatás csak az idő egy kisebb szeletét védi le ott, ahol ő maga is tartózkodik. A beavatott maga döntheti el, hogy a védelem időtartamának mekkora része nyúlik a múltba, és mekkora a jövőbe. A arkánum szintje mutatja meg továbbá a védelem erejét is; egy kitartó vagy nagyhatalmú beavatott kellő akarattal áttörhet a temporális fehérzajon. Egyéb tekintetben a Tér-alapú védelmekhez hasonlóan működnek az Idővel emelt bástyák is.

3. szint

Időtorzítás


Időlassító vagy -gyorsító buborék gerjesztésével a beavatott célzottan torzítja az időt, lehetővé téve emberek vagy tárgyak számára, hogy a szokásostól eltérő tempóban mozogjanak és reagáljanak a világra. Példának okáért, egy valakit körülvevő időgyorsító buborék lehetővé tenné az illető számára, hogy a megszokottnál kétszer vagy háromszor gyorsabban mozogjon, míg az időlassítás hatására egy elhajított fegyver látszólag kényelmes, ráérős modorban lebegne át a légen. Az alany azonban továbbra is zavaratlanul érzékeli saját idejét, így tehát a gyorsított ember normál tempójúnak érzi magát, csak a világ lassul le számára, az elhajított fegyver pedig ugyanúgy megőrzi halálos iramát, viszont könnyedén megragadható a markolatánál. Minden arkánum szint után az idő egy fokkal gyorsítható vagy lassítható a buborékon belül. Így tehát egy beavatott harmadik szintű arkánummal megháromszorozhatja fizikális sebességét, három cselekedetet hajtva végre egyetlen kör alatt.

Időhurok

Hurkot formázva az időfolyamban, a beavatott „visszatekerheti” a helyi időt egy kis területen, miközben ő maga – az időmágia feletti hatalma révén – immúnis marad erre a hatásra (másként nem lehetne tudatában annak, hogy mit is tett, és a visszaforgatás szinte céltalanná válna). Attól a ponttól kezdve a beavatott megváltoztathatja döntéseit és eltérően reagálhat egy korábbi szituációra, hiszen már tudja, mi történne, ha másképp cselekedne. Ha a Vitae és Mentál Arkánumokat is felhasználja a hatáshoz, a beavatott önnön testi valóját is visszaviheti a múltba, elhárítva például egy fizikális trauma kihatásait, miközben továbbra is birtokában marad a meg nem történt eseményeknek. A játék nyelvére lefordítva ez annyit tesz, hogy a beavatott egy vagy több környit visszaléphet a maga térségében. A hatóterület a beavatott Tér Arkánum szintje/méter és a Idő Arkánum szintje/perc a visszalépés lehetősége – visszaforgathatja csak az éppen elszenvedett sérüléseit, de egy egész helyszínt is visszavihet, hogy elhárítson egy masszív katasztrófát. Az egyes egyének számat a Idő Arkánum szintje határozza meg így több célpontot is elszigetelhet a beavatott a hatástól, hogy emlékezzenek rá, mi is készül újra megtörténni, és ennek megfelelően cselekedhessenek. Akit nem óv e védelem, az egyszerűen újra végrehajtja azt, amit azelőtt is, bár mások megváltozott tetteire ők is reagálhatnak másképp. Így például egy feketeruhás újból el fogja sütni a fegyverét (ugyanolyan eredménnyel, mint azelőtt), hacsak, mondjuk, a visszaugrott beavatottak egyike úgy dönt, hogy fedezékbe vonulás helyett megmotozza őt. Az idő kerekének visszaforgatása nemcsak, hogy nagyon nehéz, de igen vulgáris is. Ha a beavatott visszatekerheti az idő egy meghatározott szeletét (mondjuk egy konkrét fordulót), akkor minden olyan további próbálkozásnak felül kell kerekednie a korábbi sikereken, ami azon az időszeleten változtatna – hiszen az idő már egyszer ki lett forgatva önmagából, így minden újabb manipulációs kísérletnek ennél erősebben kell hatniuk, hogy sikerrel járhassanak. Az időérzések is hasonló akadályba ütköznek. Az idő torzulásai jelentősen megnehezítik a terület megfigyelését – ezek szerint, még ha a beavatott tudja is, mi történhet, amikor visszaforgatja az időt, fogalma sem lesz arról, hogy a megváltoztatott tettei milyen hatással lesznek a helyettesített idővonalra. Természetesen ez a varázslat olyan bonyolult és specifikus, hogy alig néhány beavatott használja egyáltalán. Egyes paradigmák nem is engedik az „idő kerekének visszaforgatását”, míg mások ugyan igen, de az ezeket követő beavatottak mind egyetértenek abban, hogy az ilyen mutatványok egész nyugodtan meghagyhatóak a forrófejű fiataloknak, akik még nem tanulták meg, milyen veszélyekkel jár az ilyen vulgáris varázslás.

4. szint

Keresztút


Felfüggesztve egy mágikus hatás létrejöttét, a beavatott feltételhez kötheti azt, olyan varázslatot alkotva ezáltal, amely addig nem aktiválódik, amíg egy előre meghatározott feltétel be nem teljesül. Ehhez azonban szükség van más Arkánumokra is. Ha például a varázslat csak akkor lép működésbe, amikor egy bizonyos személy megérkezik a térségbe, akkor vitaemágia szükséges az illető texturájának megkülönböztetéséhez. A beavatott vagy visszatarthatja a varázslatot addig, amíg egy bizonyos időmennyiség le nem telik, vagy újabb feltételeket szabhat újabb Arkánumok bevonásával. Dönthet továbbá úgy is, hogy egyszerűen hagyja eloszlani a hatást, amennyiben anélkül telik le az idő, hogy bármelyik aktiváló feltétel is bekövetkezett volna. Azzal, hogy a hatást egy texturára akasztjuk, bizonyos mennyiségű mágikus „súlyt” is elhelyezünk ott, és az ilyen észrevehető a legtöbb mágikus érzékeléssel. Ebből kifolyólag ez fenntartott hatásnak számít, bár a beavatottnak nem kell ténylegesen koncentrálnia rá. Ne feledjük továbbá azt sem, hogy ha a beavatott így eshetőleges Idő-manifesztációt helyez el valahol, addig nem fogja tudni, hogy az elhelyezett hatás maga sikeres lesz-e, amíg annak létrejöttére sor nem kerül – hacsak nem szán rá időt, hogy más varázslatokkal megvizsgálja magát a hatást is!

Beállított idő

A beavatott megállítja az időt egy bizonyos területen, és meghatározza, mikor indulhat újra. Például felemel egy kupát egy asztalról, aztán elengedi. Ha egy jelenet idejére megdermeszti az időt a kupa körül, az a jelenet végéig ott fog lógni a levegőben – amikor is aztán leesik és összetörik. Ugyanígy, ha valaki megragadná a kupát, a statikus valóság megerősítené magát, és a mágikus mező eloszlana. Viszonylag nagy területek is sztázisba dermeszthetőek, de az ilyesmi nemcsak nehéz, veszélyes is. Az egy-két négyzetméternél nagyobb területek dermesztése már jelentős temporális zavarokat kelt, amiket a környező beavatottak (mondjuk, az ugyanazon városban tartózkodók) érzékelhetnek. Minél nagyobb a terület, annál gyorsabban koptatja el a sztázist a külső idő, ezért az ilyen mezők hajlamosak a gyors összeomlásra.

5. szint

Időkapu


Ahelyett, hogy egy kis térség idejét állítaná meg, a mester egyszerűen kilép az idő folyamából, lényegében kivonva magát a világ további fejleményei alól. Amíg ebben az állapotban van, a beavatott szabadon barangolhat, elszigetelve a maga parányi időkiegyenlítő-mezőjében, de amúgy olyan gyorsan mozog, hogy hozzá képest a világ helyben állónak tűnik. A beavatott dolgozhat azokkal a holmikkal, amiket meg tud érinteni – továbbra is gerjeszt annyi energiát, hogy mozoghasson a földön, felvehet tárgyakat és mozgathatja őket –, de minden, ami nem része a mezőjének, a világ maradékával együtt megdermed. Így tehát a beavatott kiemelhet egy elhajított kést a levegőből, és beledöfheti az ellenfelébe, de az addig nem fog vérezni, vagy sérülést elszenvedni (legalábbis a mágus szemszögéből), amíg a hatás véget nem ér. Másokat is magával vihet az útra, de ehhez ki kell terjesztenie a hatást annyira, hogy ők is beleférjenek. Ne feledjük azt sem, hogy amíg időn kívüli állapotban van, a mester varázserejét a mező fenntartása köti le, így a beavatott közreműködésével minden további varázslás lehetetlen az időn kívül! Így tehát a „világi” eszközök továbbra is működnek, de minden olyasmi kizárt, aminek működéséhez szükség lenne a beavatott misztikus erejét igényelné.

Időutazás

Fittyet hányva a fizika törvényeire, a beavatott egyszerűen eltűnik az időfolyam egyik pontján, és megjelenik egy másikban. A tudósok szerint egy ilyen műveletet végrehajtó beavatott az űrben találná magát (mivel a bolygó időközben elmozdult arról a pontról, ahol az ugrás pillanatában tartózkodott), a mester texturája azonban metafizikai törvényeknek engedelmeskedik, és így ugyanazon a helyen jelenik meg, ahonnan távozott. A arkánum szintje azt mutatja meg, milyen messzire juthat az időben a beavatott, és hogy szükség esetén hány embert vihet magával Arkánum szintje/nap és szintje/személy. Az időutazás jelentős temporális zavarokat kelt, és számos időutazó döbbenhet rá, hogy megérkezésekor már több csoportnyi más beavatott várja, hogy megtudja, mégis folyik ott. Ha a beavatott hagy egy „horgonyt” a jelenben, akkor annak segítségével vissza is térhet abba az időbe, ahonnan elindult. Máskülönben az utazás egyirányú lesz. Ugyanígy, a beavatott megpróbálhat előreküldeni valakit a jövőbe, de ez esetben nem kizárt, hogy az illető a távolabbi jövőben lépéseket tesz annak érdekében, hogy megtalálja a beavatottat, és leszámoljon vele! A jövőbe tett utak általában viszonylag könnyűek, ám kiszámíthatatlanok. A beavatott egyszerűen megkeresi a megfelelő időpontot, vagy vakon beleveti magát az Idő sodrába, hogy aztán felbukkanjon egy jövőbeli időpontban. A múltba utazás sokkal, de sokkal nehezebb és veszedelmesebb – elsősorban azért, mert az emlékek súlya egyenesen arra készteti a valóságot, hogy szembeszegüljön a beavatottal. A múltba utazók hajlamosak eltűnni az időfolyamban, és láthatólag soha nem képesek jelentős sikereket elérni az idővonal megváltoztatásában (no nem mintha bárki is emlékezhetne rá, persze). Egyesek úgy vélik, egyfajta „időrendőrség”-jellegű szervezet akadályozza meg a beavatottakat az időfolyam túlzott manipulálásában
vagy abban, hogy túl messzire utazzanak vissza. Egyes híresztelések szerint az ősmágusok ismerik az időutazás egy hatékonyabb fajtáját, ami még a múlt bizonyos mértékű megváltoztatását is lehetővé teszi számukra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Tér Arkánum   Szer. Jún. 25, 2008 2:15 pm

Tér - 1. szint

Közvetlen Tér érzékelése


A Tér alapvető megértésével tökéletesen érzi a távolságokat, intuitív módon tudatában van környezetének. Egy egyszerű hatással kiterjesztheti tértudatosságát, betájolhatja az irányokat. Misztikus érzékeivel „kitapogathatja” a környezetének kontúrjait, felmérve a különféle texturák elhelyezkedését szokványos érzékelésének korlátain túl is. A megfelelő hatásokkal felfedezheti a térgörbületeket, mágikus átjárókat, tölcséreket, féregjáratokat, valamint az érzékelt távolság szövetének egyéb torzulásait vagy zavarait is.

Tér - 2. szint

Tágabb Tér érzékelése


A mágikus kémlelés és kivetítés különféle módszereivel a beavatott fizikális testének határain túlra terjesztheti ki érzékeit. Fizikailag is megérinthet valamit a messzeségben, vagy mágikus betekintést nyerhet egy távoli hely látképére; csak ki kell választania egy célterületet, és előidéznie a megfelelő hatást. Ekkor kapcsolat létesül a beavatott és a hely között – egyfajta térgörbület, ami lehetővé teszi, hogy a beavatott texturája összekapcsolódjon a célterületével – ami egyszerű térérzékeléssel fel is fedezhető. Ezt a kapcsolatot aztán felhasználhatja mágikus erejének továbbítására is – vagy éppen ellenkezőleg: megerősítheti maga körül a teret, gátat szabva az ilyesfajta kémkedésnek, az idézési és teleportálási kísérleteknek. A térérzékelés és -érintés különféle Arkánumokkal kombinálva lehetővé teszi a kisebb texturák távolról való befolyásolását. A beavatott kinyúlhat és megérinthet egy követ egy távoli mezőn, aztán az Anyag és Tér Arkánumok együttes használatával magához is veheti azt. Hasonlóképpen: elég egy érintés, és mozgásra bírhat egy valamivel távolabb lévő állatot egy összekapcsolt Tér-Élet hatás segítségével. Ahogy az a Tér és más Arkánumok minden együttes használatánál lenni szokott, a távolbahatást korlátozza Tér Szféra szintje. A mágia más területeinek ismeretével távollévő emberekkel is létesíthető telepatikus kapcsolat, kiolvashatóak a gondolataik, valószínűségmanipulációk vetíthetőek ki nagy távolságokba.

Tér - 3. szint

Alacsony szintű teleport
Térrés zárása

Térösszevonás érzékelése

Magát a tér szövedékét szétszaggatva a beavatott rövid időre átjárót nyithat egy másik helyre, és gyorsan átléphet rajta, ezáltal már teleportálva is utazhat a puszta szemlélődés helyett. Elég csak éreznie a célpontot – persze találomra is „ugorhat” valahova, de az ilyesmi rendkívül veszélyes –, majd végrehajtania egy megfelelő hatást, amivel megváltoztathatja texturája helyzetét. Arra is lehetősége nyílik, hogy különböző texturák között kötelékeket hozzon létre (vagy oldjon el), amiket későbbi térmágikus hatások közvetítésére is felhasználhat. Ha megerősíti a tér szövedékét ahelyett, hogy összekuszálná azt, a beavatott nem csak hathatós védelmet hozhat létra mások térmágikus hatásai ellen, de ténylegesen átjárhatatlanná is tehet egy átjárót, legyen az akár közönséges, akár mágikus; ily módon mindenfajta közlekedés megakadályozható az adott térségben. Ezen kívül egy időben több helyszín is feltárulkozhat a tanítvány érzékei előtt. Egyszerre ugyan csak egy helyen cselekedhet vagy varázsolhat, de többnek is tudatában lehet. Talán kísérteties, egymásra vetített képeken láthatja maga körül az egyes helyszíneket, de elképzelhető, hogy egy sor kis „ablakban”. A beavatott mindenféléket el teleportálhat vagy manipulálhat távolról, függetlenül a térbeli akadályoktól. Több helyszínt is átfésülhet egyszerre, ily módon igen alapos és hatékonyan nyomozást végezhet bármi után, főleg akkor, ha más Arkánumokat is belevon a keresésbe.

Tér - 4. szint

Teleport kapu nyitása
Multiplikáció

A Tér beavatott adeptusai már képesek maradandó járatokat vagy térgörbületeket is kialakítani. A beavatott stabil féregjáratot vagy kaput nyithat, amin keresztül bárki eljuthat a túloldalra, de akár meg is hajlíthatja a teret. Nem feltétlenül válik még ugyan torzíthatóvá a tér, de már összeköthetőek különböző pontjai. Megfelelő védelmekkel olyan térkapuk is alkothatóak, amelyek csak bizonyos fajta texturákat engednek át magukon – vagy épp fordítva, egy-két típuson kívül minden mást. Ezen felül immár nemcsak egyik helyről a másikra helyezhetőek át meglehetős szabadsággal a texturák, hanem egyenesen az univerzumon kívülre, egy „nem-tér” buborékba is. Egy ilyen buborékból a beavatott nyugodtan kémkedhet bármerre, de el is rejthet benne mindenféléket, ahol aztán senki sem akadhat rájuk, vagy piszkálhatja őket. Mindezek mellett a beavatottnak arra is lehetősége nyílik, hogy texturáját a tér számos különböző pontján jelenítse meg egyszerre, látszólag megsokszorozva magát. További varázslatok beiktatásával akár minden „példányában” külön is gondolkodhat (mentálarkánummal), és külön is cselekedhet (vitaearkánummal).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Tér Arkánumok Manifesztációi   Szer. Jún. 25, 2008 2:23 pm

1. szint

Kapuk érzékelése


A térmágia legerőteljesebb alkalmazásaival a tér agyagként formálható – a megfelelő rituálékkal pedig lehetővé válik az ilyen mesterkedések észlelése. Ezzel a hatással érzékelhetőek a mágikus átjárók, mások kémkedési kísérletei, vagy leleplezhető bármilyen térmanipuláció. Megállapítható az is, hogy egy adott textura áll-e valamiféle kapcsolatban egy másikkal. Az így kapott információk nemcsak a szimpatikus mágiában hasznosíthatók, hanem annak eldöntésében is, hogy egy adott hatáshoz mi lenne a legmegfelelőbb tárgy vagy helyszín. Ne feledjük azonban, hogy a beavatott nem feltétlenül fogja megtudni azt is, hogy mi van a kapocs másik végén! Ez a hatás pusztán szokatlan kapcsolatok jelenlétének vagy épp hiányának észlelésére szolgál.

Harmadik szem

A legalapvetőbb térmágikus gyakorlatok egyikeként ez a hatás kiterjeszti a beavatott tudatosságát a közvetlen környezetére – a hagyományos érzékeinek teljes mellőzésével. Kellő gyakorlattal és összpontosítással egyre nagyobb területeket „érezhet át” vagy érzékelhet – azonban minél nagyobb a befogni kívánt térrész, annál nehezebb lesz mind maga az érzékelés (annál magasabb arkánum szintet igényel szint/méter), mind pedig a kinyert információk feldolgozása.

Tér-lokátor

Tökéletes térérzésével a beavatott bármihez képest tökéletesen behatárolhatja saját pozícióját. Mentálmágiával kombinálva megállapíthatja, hogy érzékei a valóságról tájékoztatják-e, vagy hogy képzelődik-e, álmodik-e. Megfelelő védelmek természetesen gátat szabhatnak az efféle észlelésnek. Ez a hatás általában csak útmutatásul szolgál, ha a beavatott eltévedt, megmondja, milyen messze és milyen irányban van egy ismerős helyszíntől – és így a novícius haza is találhat. A manifesztáéció neve a technokratáktol származik, akik általában számítógépes térképeket használnak a helymeghatározáshoz.

2. szint

Transzport

Ezen a kezdetleges szinten ugyan még nem hidalhatóak át teljes biztonsággal nagy távolságok, de kisebb texturákkal már lehet kísérletezni. Egy gyors hatással egyszerűbb tárgyak vagy lények idézhetőek a beavatotthoz, vagy küldhetőek el tőle. Ehhez szükség van még a megfelelő Arkánum használatára is – ami leggyakrabban az Vitae vagy az Anyag–, ha belső texturárol van szó. Azonban semmi olyan nem lehet a varázslat célpontja, aminek összetettsége meghaladja a beavatott ismereteit a Tér Arkánumjába. Így tehát még a Vitae vagy az Anyag mesterei is csak nagyon egyszerű texturákat (növényeket és kisebb állatokat vagy homogén anyagokat) vihetnek át egyik helyről a másikra, ha a Tér tanaiban csak ilyen korlátozott ismereteket birtokolnak.

Térérzés

A távolbalátás ősi művészetének számtalan formája ismeretes. A beavatott használhat egy parányi kamerát, egy tálat, egy varázstükröt, vagy bármilyen egyéb eszközt – a végeredmény ugyanaz: kapcsolatot létesít érzékei és a megfigyelni kívánt helyszín között. Így megfigyelheti az ottani eseményeket, kihallgathat egy beszélgetést, és egyéb hasonló tevékenységeket végezhet. Idő-mágia segítségével távoli korokba vagy világokba is betekintést nyerhet, bár az ilyen hatások előidézése bonyolultabb, és az eredmény is sokszor zavaros. Ezzel a hatással már vissza is követhetők a Kapuk érzékelésével még csak felfedezhető szálak, így a beavatott nemcsak a mágikus átjárókat, kémkedő tekinteteket fedheti fel egy adott térségben, hanem tudomást szerezhet a kém hollétéről vagy meghatározhatja a téralagút kijáratát is. Mivel a beavatott tudja, hogy kémlelhető ki ily módon egy terület, ellenmágiával védelmet állíthat az ilyesfajta vizsgálódásokkal szemben, kizárva a kutató tekinteteket.

Térzár

A hatékony védelem kiépítése elmaradhatatlan a távolbalátás képességétől. Ezzel a varázslattal meggátolható a legtöbb természetfölötti vizsgálódás; a beavatott egyszerűen falat emel a térség köré, ami megakadályozza a Térérzéshez szükséges kapcsolat kialakítását. Bármiféle kutakodó varázslatnak először a létrehozó arkánum szintjét kell felül mulnia a arkánumban ahhoz, hogy létrejöhessen, így egy jól felállított védelem a legelszántabb kémeket is elkedvtelenítheti, míg egy hamarjában összedobott hatás csak elhomályosítja az általuk látott képet. Az ilyesféle munkálkodás azonban mindenképp észlelhető utólag, hacsak a leskelődő nem elég körültekintő ahhoz, hogy gondosan helyreállítsa maga után az „átrágott” védelmet. Egyéb Arkánumok megfelelő bevonásával specifikus feltételek vagy szűrőelvek szerint működő védelem is kialakítható; mentálmágia segítségével bizonyos tudatállapotban lévő személyeket, vagy azokat, akik ismerik a megfelelő jelszót, átengedhet a fal. Idő-mágiával magától értetődően bizonyos időszakokban vagy időkereteken belül engedélyezett az átjárás. Anyag- vagy vitaemágia segítségével közvetlenül az adott textura köré szőhető a védelem, ami a konkrétan ezekre irányuló észlelést nehezíti meg. Ha a mágus már képes a tér áttörésére vagy megerősítésére is (Tér 3), akkor már tényleges válaszfalat emelhet, gátat vetve az áthatolásnak. Ezt elérheti egy erőtérrel, egy sor fénylő rúnával, de bármiféle látható megnyilvánulás nélkül is. Természetesen ez esetben is a felhasznált Arkánumoktol függ, hogy konkrétan mitől is véd a hatás. Az Anyag elleni védelem például megakadályozza a lövedékek, vas vagy sugárzó anyagok áthatolását; az Energiák elleni pajzs bizonyos energiafajtákat rekeszt ki, míg a Vitaevel előidézett hatás bizonyos (fajta) élőlényeket tart távol. A fal egyszerűen „megszilárdítja” a teret a nemkívánatos elemek előtt, viszont a megfelelő „kulcsok” birtokosait minden további nélkül átengedi. Így tehát egy fal, ami kirekeszti a nekrineket vagy elfeket, nem feltétlenül nyújt védelmet a lény varázslataival vagy elhajított fegyvereivel szemben – szóval csak óvatosan! Ezt a hatást általában egy térség köré alkalmazzák, és ha a mágus nem hosszabbítja meg a varázslat hatóidejét és nem teszi egybeesővé, akkor hamar szertefoszlik.

3. szint

Rezonanciometer

A hasonló tárgyaknak gyakorta hasonló a Rezonanciájuk is, ez pedig lehetővé teszi, hogy az egyik megváltoztatásával a másikat is módosítsuk. Térmágia segítségével a beavatott megerősítheti vagy meggyengítheti a tárgyak és helyszínek közti kötelékeket. Ezáltal erőteljes mágikus kapcsolatokat alakíthat ki, vagy épp hatékonyan védekezhet mások Tér alapú kémkedéseivel vagy támadásaival szemben.

Hermész Saruja

A legendák szerint Elf beavatottak különleges sarukat készített, amelyekben a viselő minden lépésével hatalmas távokat tehetett meg. Az ilyen saruk ugyan már a múlt ködébe vesztek, de ez a hatás még képes utánozni a képességeiket. Egy kellően felkészült beavatottak szinte egy pillanat alatt átléphet egyik helyről a másikra. Attól függően, hogy pontosan milyen jellegű varázslatot használ, a külvilág számára mindez tűnhet úgy is, mintha a beavatott körvonalai elmosódnának, és egy pillanat alatt suhanna el valahova, de akár egyszerűen el is tűnhet szó nélkül, hogy aztán ugyanígy megjelenjen másutt. Ettől függetlenül azonban gyakorlatilag oda teleportál, ahova akar, bár a közelebbi és jobban ismert helyszínek elérése természetesen jóval egyszerűbb. Hasonlóképp nem csak önmagát teleportálhatja, de a megfelelő hatással más lényeket vagy tárgyakat is. A Transzporttal csak egyszerű texturák szállíthatóak, de ahogy gyarapodik a beavatott tudása, úgy egyre összetettebb dolgokra is kiterjesztheti a hatalmát. Ezen a szinten már egyszerű élőlények vagy különféle ötvözetek mozgatása is lehetővé válik számára a Hermész Saruja csizma különböző változataival. A Tér adeptusai és mesterei a hatalmasabb rituáléikkal már éppúgy embereket is magukkal vihetnek, mint nagyméretű vagy különleges anyagokat. Térérzéssel kombinálva a beavatott gyakorlatilag bárhova eljuthat, ahova képes belátni – ami valóban jó ötlet, ha nem akar véletlenül valami ellenséges térség kellős közepén kikötni. Mi több, Kapu éérzékelésével nem csak felfedezhet és lenyomozhat egy kémet, de nyomban el is teleportálhat hozzá, hogy fülön csípje a leskelődőt.

4. szint

Térbuborék

A Tér adeptusa már arra is képes a „téren kívülre” helyezni egy texturát, elzárva azt egy afféle „zsebdimenzióba”. Ilyenkor az alany ténylegesen a tér határain kívülre kerül, de ez az ő szempontjából nem igazán számít. Sokkal inkább lényeges az, hogy a hagyományos valóság számára az alany ideiglenesen megszűnik létezni. Ettől függetlenül, persze, a beavatott továbbra is kialakíthat különböző térmágikus kapcsolatokat a gömb belseje és a kinti valóság között, így kinézhet onnan a világba, vagy megfigyelhet egy ily módon elrejtett tárgyat is. Az elzárt tárgy tehát a maga kis „nemtér” buborékjában létezik, amivel a beavatott szükség esetén kapcsolatot teremthet. Ha a beavatott szeretné folyamatosan változtatni a buborék látszólagos kötelékeit vagy egyszerűen csak egy nagyobb területet akar elzárni, akkor kellőképpen fel kell erősítenie a hatást.

Térkapu

A mágikus utazás klasszikus védjegyei a más helyekre nyíló kapuk és átjárók. Elf mágia tagjai azt állítják, hogy ők kísérleteztek ki először egy olyan módszert, amivel egy különleges, maradandó Kaput nyithattak a Téren keresztül, amin aztán csak értelmes és valóban önszántukból átkelni kívánó lények léphettek át (lásd Térzár). Egy ilyen Kapu könnyű és gyors átjárhatóságot biztosít bármely két, összekötni kívánt helyszín között, és mások által is könnyen használható (ha a beavatott úgy kívánja). A megfelelően védett Kapuk általában úgy néznek ki, mint egy elsötétített ablak (ez esetben a beavatott Térérzéssel lenyomozhatja, hogy hova vezet, és megtekintheti azt a helyszínt is), némelyek azonban átengedik a fényt, láthatóvá téve a célhelyet. Védelem nélkül bármi átjöhet a kapun a másik oldalról is, ami mindenféle bajokat okozhat. De akárhogy is, a legtöbb átjáró mindenképp vulgáris, bár egy védelemmel ellátott Kapu általában kifizetődő, mivel jelentős biztonságot nyújt – persze, ehhez szükség van a megfelelő egyéb Arkánumok ismeretére is (amelyek általában az Vitae, Mentál, és Anyag). A portálok akár több különböző helyszínre is nyílhatnak, a megfelelő jelszó vagy gondolat (mentálmágia felhasználása esetén), esetleg az átkelő alany személye (Anyag vagy Vitae) függvényében, de akár (időmágikus pecsét esetén) a helyszínek bejárási sorrendje is lehet a kulcs. Egy különösen jó védelemmel ellátott Kapunál megoldható, hogy a szükséges jelszó nélkül átkelő személy átjusson egy adott helyre, miközben minden, amit magánál tartott vagy viselt, egészen máshova kerül. Az ilyen átjárók a legszigorúbban őrzött Rendházak védelmi rendszereinek jellegzetességei, mivel a megfelelő mágikus metódusokkal könnyedén meghatározható, hogy a portál hova nyíljon, és hogy ki használhassa azokat.

Multiplikáció

Ahelyett, hogy egyszerűen eltűnne az egyik helyről, és megjelenne a másikon, a Tér adeptusa megteheti azt is, hogy egyszerre több helyen képviselteti magát – ilyenkor látszólag mindezen pozíciókat egyszerre foglalja el. A különböző helyszíneken tartózkodó megfigyelők tanúi lehetnek a beavatott valamennyi mozdulatának – azoknak is, amelyeket egy másik helyszínen hajt végre, így a beavatott reagálhat olyasmikre is, amik az egyik helyen nincsenek ott, de a másikon igen. Ilyenkor az összes helyszínt egyszerre érzékeli. Attól azonban, hogy látszólag több helyütt van jelen egyszerre, még nem lesz képes érintkezésbe hozni egymással a különböző helyszínek tárgyait – hacsak nem alkalmaz ehhez további térmágiát. Emellett elszenvedi az összes helyszín tényezőiből fakadó összes következményt – vagyis ha például az egyik hely egy zárt szoba, a másik pedig egy nyílt terület, akkor a szoba falai teljesen eltakarják a kilátást (elvégre továbbra is csak egy beavatott létezik, csak éppen az az egy egyszerre több helyszínt tapasztal meg). Meg aztán, az sem egy jó dolog, ha egyszerre több helyen tudják megtámadni az embert… Ellenben azért megvannak a maga előnyei is a többszörös jelenlétnek. Éjelf Testvériségének tagjai ily módon többszöröződve egyszerre több felől csaphatnak le áldozatukra, a technokraták pedig egy időben több konferencián is részt vehetnek ezáltal. Amennyiben a beavatott valóban fel szeretné dolgozni a különböző helyszínekről özönlő tapasztalatokat, a Mentál Arkánumban való jártasság felbecsülhetetlen segítséget nyújthat (annyi helyszint tud tökéletesen befogadni és kontrollálni ammenyi a Mentál Arkánum szintje. Vitae segítségével további testeket is létrehozhat, mentálmágiával pedig meg is oszthatja a figyelmét közöttük – viszont egyszerre mindig csak az egyikük varázsolhat (lényegében a beavatott tehát egyszerre csak egy testet uralhat teljes mértékben).

5. szint

Átfedés


Ezzel a bizarr varázslattal a beavatott fedésbe hozhat több különböző helyszínt, ily módon szabadon átjárhatóvá válnak, és kölcsönhatásba léphetnek egymással.. Az „egymásba helyezett” tárgyak semmilyen károsodást nem szenvednek, mégis teljesen szilárdak maradnak egymás számára. Ha azonban egyszer szétválasztják őket, már nem illeszthetőek össze újra. Puszta tárgyak helyett egész helyiségek is egymásra helyezhetőek ugyan, de az ilyesmi egyáltalán nem egyszerű, égbekiáltóan vulgáris, és általában csak a legőrültebb vagy legelkeseredettebb beavatottak próbálkoznak meg vele.

Tértorzítás

A Tér mestere számára a távolságok és az irányok teljesen képlékennyé válnak. Nem képes ugyan „teret teremteni”, de a meglévővel gyakorlatilag azt tesz, amit akar – így például kedvére módosíthat egy érzékelt távolságot anélkül, hogy a relatív külvilágra is hatna. Különös formákba hajlíthatja a teret anélkül, hogy a benne foglalt tárgyakat vagy lényeket bármiben is akadályozná. A görbült térben tartózkodók saját környezetükben nem észlelnek semmi változást, csak a külvilág torzul el számukra. Látszólag felnagyíthat, lekicsinyíthet, vagy kicsavarhat dolgokat, bár ilyenkor nem magukra az alanyokra
gyakorol hatást – csak másként tünteti fel őket a világ többi része előtt. Mivel a beavatott irányokat és távolságokat is módosíthat, parányira zsugoríthat tárgyakat önmagához képest, amik azonban ugyanúgy megőrzik eredeti tömegüket és szilárdságukat. Fel is nagyíthatja a dolgokat, bár azok nem lesznek ellenállóbbak ezáltal. Lényegében tehát a texturák anyagi tulajdonságai változatlanok maradnak, csak a
megjelenésük módosul a háromdimenziós térben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Zen
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 634
Age : 33
Registration date : 2007. Dec. 21.

Karakterinfo
Faj: Ember

TémanyitásTárgy: Mentál Arkánumok   Szer. Jún. 25, 2008 2:45 pm

1. szint

Érzelmek és gondolatok észlelése

Habár Mentál nem igazán alapvető Arkánum, a mentális alkotások laza kategóriákba sorolhatóak. Egy képzett beavatott érzékennyé válhat a körülötte lévők gondolataira és hangulataira, megtanulja, hogyan ismerje fel mások alapvető tudati impulzusait, miközben egyre jobban uralja a sajátját. Magyarul emocionális ösztönökre tesz szert, vagy a zsigereiben érzi, milyen mások érzelmi állapota, képes megállapítani egy adott tárgyról, hogy az rendelkezik-e erős érzelmi töltéssel. Azonban nem tudja közelebbről meghatározni a jellegét, hogy az adott érzelem irányul-e egy adott személyre, sem szövevényes terveket kiolvasni a másik gondolataiból. Megmondhatja viszont, hogy valaki pozitív vagy negatív érzelmet sugároz-e ki magából, és hogy egy tárgy, hely „jó” vagy „rossz rezgéssel” bír-e. Kiolvashatja az ilyen tárgyakhoz kötődő alapvető, erős érzelmeket is, azaz például kiválaszthatja a gyilkos fegyvert az egyébként azonos kések közül. A beavatott megtanulja, hogyan uralja és rendezze saját gondolatait, így számos bámulatos – bár rendszerint egybeeső – mentális képességről tehet tanúbizonyságot. Kellő felkészüléssel védekezhet a kezdetleges mentális behatolásokkal szemben. Elleplezheti kisugárzását, s így észrevétlen maradhat. Ezen kívül önfegyelme lehetővé teszi számára, hogy néhány egyszerűbb hatással fejlessze számítási képességeit, memóriáját vagy összpontosítását.

2. szint

Felszíni gondolatok olvasása


Amint a beavatott túllép saját gondolatainak rendszerezésén, megtanulja, hogyan érintse meg mások elméjét. Már nemcsak a felszíni gondolatokat képes érzékelni, hanem a tárgyakkal kapcsolatos emlékeket, és adott érzelmek után is kutathat. Saját gondolatai rendezettek, önfegyelme a legtöbb külső támadással szemben védettséget biztosít számára és félrevezeti azokat, akik megpróbálnak betekinteni a fejébe. A felszíni gondolatok eltorzult, ködös formában röpködnek az emberek elméi között, ezeket könnyedén elkaphatja a mágus. Valójában ahány ember, annyiféle gondolkodásmód és „sajátos” gondolat. Bár a beavatott még nem képes behatolni mások tudatába és kiszedni a titkait, megismerheti pillanatnyi gondolatait. Összekapcsolhatja a gondolatokat bizonyos dolgokkal, meghatározva a tárgyak vagy helyek sajátos érzelmi-formáit, és kihámozhatja belőle a hozzájuk kötődő erős érzelmeket. Ha a beavatott kapcsolatot létesít egy másik nyitott tudattal, érzelmi benyomásokat ébreszthet a másikban. Érzékeltetheti az alanyokkal érzelmeit, de el is leplezheti előttük a forrást, így az alanyok nem tudják, honnan jött a váratlan érzelmi impulzus. Tudatalatti sugallatokkal rávehetik őket erre-arra, anélkül, hogy azok tudnák vagy egyáltalán belegondolnának, miért cselekednek így. Kivetítései azonban az erős akaratúakra nem hatnak, tudatukról lepereg az efféle szuggesztió. Mivel a beavatott rendíthetetlenül uralja tudatát, már nem csupán felvértezheti azt, hanem mentális trükkökkel, hamis képekkel félre is vezetheti a behatolót. Ezáltal képtelenek lesznek felismerni a beavatott valódi képességeit és hatalmát, esetleg teljesen üresnek érzékelhetik tudatát. Aurájának megjelenését is módosíthatja, így a szemlélődők más érzelmi állapotokat érzékelhetnek,mint egyébként. Képes érzékelni a tudatába behatoló kevésbé képzett támadókat és valamilyen szinten folyamatosan uralja mentális folyamatait, még akkor is, amikor alszik vagy elveszíti az összpontosítását.

3. szint

Mentális kapocs


A beavatott hatalmas tudata áthatol minden zavaró tényezőn, hogy szilárd köteléket alakítson ki más elmékkel. Telepatikus kommunikáció, mások érzéseinek megtapasztalása, saját álmainak irányítása és a fogalmak, jelképek vagy ideák mögötti valódi jelentés megértése mind lehetségessé válik ezen a szinten. Egy képzett beavatott számára egyszerű feladat a közvetlen mentális kommunikáció. Kiolvashatja mások gondolatait a nyelv ismerete nélkül, és ugyanígy eljuttathatja sajátjait másokhoz. Az efféle kapcsolattartás tökéletes mód a csöndes eszmecseréhez, és illúziók, hamis gondolatok kivetítésére, valamint pszichikus ostromokra is alkalmas. A beavatott olvashat az áldozat tudatalatti impulzusaiból, betekintést nyerhet a céljaiba és tapasztalásaiba. Mások memóriája nyitott könyv a Elme Arkánum beavatottja számára, oly színesen láthatja emlékeit, ahogy az alany megélte azokat. A nyelv lényegében csupán egy jelképes módja a kapcsolattartásnak. Ezen a szinten a beavatott áthatolhat a jelkép rejtélyein és megragadhatja az elképzelés gyökerét. Ezáltal képes megérteni bármilyen emberi alapokon nyugvó írott, beszélt vagy szimbolikus nyelvet. Ezen kívül a beavatott bárkivel megértetheti magát, aki hallja szavait. Könnyedén fordítja le az írásokat és kulturális háttér nélkül, automatikusan megérti a szimbólumok jelentését. Azok a dolgok azonban, amik kívül esnek a beavatott fogalmi tapasztalatain vagy mágikusan védettek, továbbra is homályban maradnak előtte. Mentális hatalmának szabályozása a beavatott tudatalattijára kiterjed, így akár alvás közben is uralhatja gondolatait, irányíthatja álmait, kapcsolatot teremthet mások álomtudatával.
Befolyásolhatja az ottani álomképeket, ám az egyes álmokban lakó furcsaságok és szellemek ugyanúgy hatással lehetnek rá. Telepatikus úton képes belépni az álmokba, miközben továbbra is ébren marad, bár tudatosságának megosztása általában többet árt, mint használ. Saját álmai fölötti uralma azt jelenti, hogy bármikor azonnal fel tud ébredni vagy el tud aludni, hacsak pszichéjét csapdába nem ejtik.

4. szint

Uralom a tudatos elme fölött
Asztrális kivetítés


Mire a beavatott a Elme mesterévé válik, gondolatai oly erősekké válnak, hogy már nemcsak kivetíteni képes őket, hanem mások gondolkodási folyamatai fölött is képes átvenni az uralmat. Képes kivetíteni tudatát, hogy távoli vidékeket fedezzen fel vagy közvetlenül irányítsa az elméket. A hatalom ezen szintjén behatolhat az áldozat tudatába és lemeztelenítheti, kiszedheti belőle a titkokat, átveheti az irányítást az alany gondolatai fölött vagy katatón állapotba taszíthatja pszichéjét. Módosíthatja az emlékeket, kitörölheti őket, újakat ültethet be, vagy akár számos kellemetlen és eredendően ártó szándékú feladatot végeztethet el másokkal. Hacsak az áldozat nem használ maga is tudatmágiát vagy valamiféle mentális védelmet, pusztán Akaraterejével állhat ellen a támadásnak – és idővel minden akaratot meg lehet törni. A beavatott dönthet úgy is, hogy pajzsként kiterjeszti saját tudatának erejét, ezáltal megóvhat másokat a mentális támadásoktól, vagy egy időre megváltoztathatja mások auráját is.

5. szint

Uralom a tudatalatti fölött
Testetlenség
Psziché létrehozása

A szinte teljhatalom birtokába jutott tudatbeavatott sokféle dolgot művelhet ezen a szinten. Lényegében megtanulja, hogyan válassza el a tudatos gondolatait minden más zavaró tényezőtől. Az alapvető érzelmeket és ösztönöket elkülönítheti az intellektustól és az intellektust a testtől. Akaratával gondolatokat teremthet, vagy semmisíthet meg. A tudatalatti fölötti uralmával teljes egészében újraírhatja az alany személyiségét és meggyőződését. Az áldozat visszafordíthatatlan változásokat szenved, ahogy a beavatott beleplántálja alapvető motivációit és vágyait. Ezáltal akarat nélküli zombivá tehető, vagy teljesen új Jellemvonásokat kaphat, módosíthatják emlékeit, irányíthatják cselekedeteit. A beavatott akár újra is formálhatja az alany pszichéjét, tetszése szerint megnövelve vagy lecsökkentve mentális képességeit. Hosszabb felkészüléssel a beavatott teljesen szétválaszthatja a tudatát a testétől, és megkísérelhet megszállni egy másik porhüvelyt. Habár vissza kell térnie a testébe – az életben a testnek, a léleknek és a szellemnek egységben kell maradnia. Mivel a Elme mesterei már nem függenek anyagi testüktől, képesek lehetnek megalkotni egy új tudatot is. Jóllehet bárki kitalálhat valami újat, a mesterek valóban gyökeresen új, egyedi tudatot hozhatnak létre – egy test nélküli gondolkodó entitást (folyamatot?). A jellemzőit és a személyiségét teljes egészében a mester akarata szabja meg. A Anyag Arkánummal kombinálva lehetővé válik a beavatott számára, hogy a teljesen valódi, új tudatot testbe, teremtménybe vagy egy gépbe helyezze. Gondolkodó számítógépek, emberi intelligenciával felruházott állatok, vagy akár teljesen új emberek is születhetnek ezáltal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://darkage.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Mágia   

Vissza az elejére Go down
 
Mágia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Live Role Play Games :: Inaktive games :: Yelia :: Yelia Világa-
Ugrás: