| Live Role Play Games Igazi asztali szerepjátékok fórumos formában |
|
| Tetoválások | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Kabata Norobu Kaland Mester
Hozzászólások száma : 896 Age : 48 Státusz : Citrom Cápa Kultursperma Getyvarek Registration date : 2008. Apr. 09.
Karakterinfo Faj: Vampire KM Citrom Cápa
| Tárgy: Tetoválások Csüt. Szept. 25, 2008 1:33 pm | |
| Mágikus Tetoválások
A következő eszmefuttatás a M.A.G.U.S. játék Boszorkánymesteri tetoválásai ihlették a forrásokat alant felsorolom. A eredeti rendszerben csak bárkinek lehetett tetoválása, de csak boszorkánymester volt képes feltölteni és aktiválni a tetoválást. Szerintem ennél lehet rugalmasabban is kezelni a kérdést kis engedménnyel bármely varázshasználó képes lehet tetoválni a kellő ismeretek elsajátításával ha megszerzi a litániákat/formulákat valamint rajzolatokat, valamint képesek lehetnek Manával feltölteni és aktiválni a tetoválásokat ( talán csak a papok képezhetnek kivételt mert a ö manájuk máshonnan származik spirituális eredetű )TERMÉSZETESEN A DÖNTÉS MINDIG A AKTUÁLIS KALAND MESTERÉ, HOGY MIT ENGED ÉS MIT NEM ENGED A RENDSZER KERETEIN BELÜL. „….A rajzoló két napig böjtöl, s a harmadik nap megkezdi szerszámainak megtisztitását. Füstölő párájába helyezi a tűt, és kikeveri a festéket. Ez tartalmazzon csontőrleményt, hamut, tintát, s néhány cseppet a rajzoló véréből. A jel felrajzolását éjközép idején kezdje meg, s a tetoválás művelete alatt egyfolytában kántálja a jelhez tartózó mágikus litániát. Íly modon plántálhat Manát a jelbe, amely majdan életben tartja s őrzi a bélyeg mágikus hatását. A tetoválás elkészültével a viselő immár birtokába jutott a csodának, de még nem képes felhasználni. Ehhez újabb Manát igényel a rajzolat, csak eztán kezdi meg működését. A hatás addig tart, míg fel nem őrlődik a jelnek másodjára adományozott Mana. Ha ez elfogy, megszűnik a varázslat hatása, s csak a litániával bekerült Mana őrzi emlékét, egészen újjab feltöltésig…..”
- Ein Endorel abasziszi születésű toroni Boszorkányúr -
Mágikus tetoválások, mágikus rajzolatok, rúnák a jelmágia egyikformája melyet boszorkányok és boszorkánymesterek használnak. Tetoválása bárkinek lehet ám energiával csak a varázshasználók képesek feltölteni a használathoz. A tetoválás elkészítéséhez szükséges TETOVÁLÁS képzettség valamint a tetoválandó jel formulája/litániájára és rajzolatára. A legtöbb rajzolat és formula Ein Endorel Mágikus Rajzolatok című könyvében található. Ám ez egy ritka, drága és becses mű. A kötet példányaira folyamatosan vadásznak a Inkvizíció tagjai.
A tetoválás elkészítését és sikerességét nagyban támogathatják még a alábbi képzetségek:
- Élettan - Rúnamágia
Játéktechnika
Minden rajzolathoz tartozik egy litánia/formula, mely 7MP – t helyez el a tetovált rajzolatban. Ez lényegében egyfajta kötőelem, amely az egyes használatok között őrzi a jel mágikus erejét. Az így elkészült tetoválás azonban még nem működőképes, további Mana Pontokkal kell feltölteni, hogy kifejtse hatását. Ezek fogják táplálni a rajzolatot a hatásidő (időtartam) alatt. Az egyes tetoválásoknál leírt MP igény a használathoz szükséges MP – k mennyisége, ehhez járul még hozzá minden esetben a már említett 7 MP (ezt zárójelbe írtuk). A Mana elfogytával – a hatásidő (időtartam) lejártával – a varázslat megszűnik. A tetoválásoknak azonban megvannak a veszélyei is . Ha a rajzolat megsérül, nem csak a mágikus hatás szűnik meg, de a felszabaduló Mana akár el is pusztíthatja a jel viselőjét. Számszerűen: 1 MP * k6/3 FP sebzést okoz ( nyugvó jelnél 7*k6/3 FP, aktív jelnél FLTŐLTÉSHEZ SZÜKSÉGES MAX MP *k6/3 FP ). Annak a esélye, hogy harcban a rajzolat megsérül, a méretétől függően 5 – 25% lehet. A tetoválások általában ezüstérme nagyságúak ( 5% sérülés esély ) de vannak ennél nagyobbak is öklömnyi méretűek ( 10% sérülés esély) és teljes testrészt befedők pl fegyverforgató kar (25% sérülés esély). Alap sérülés esélynek a testen lévő legnagyobb tetoválást kell tekinteni és ezt kell még minden egyes plusz tetoválásért 1 -3% - kal növelni azok méretétől függően. Példa a használón van egy teljes testrészt fedő tetoválás valamint egy öklömnyi és három ezüstérme méretű akkor a sérülés esélye 38%, 25% teljes testrész + 10% öklömnyi méret + 3*1% a három ezüstérme méretű miatt. Ha a használó testére olyan jelet tetoválnak, amilyennel már rendelkezik, az új rajzolat a feltöltés után megsemmisül és a kiszabaduló Mana a fentiekben meghatározott sebzést okozza.
Opció: minden kalandmester döntse el, hogy engedélyezi e e, hogy egy személyen több aktív tetoválás működjön egyszerre. ( A Rúna I Évfolyam 5. Szám cikkében még engedélyezve volt viszont a Rúna IV. Évfolyam 4. Szám cikkében viszont már csak egy aktív tetoválás működhetett egyszerre egy személyen. )
Tetoválás neve: egy tetoválást néha több néven is számontartanak
Mana – pont: a feltöltéshez szükséges MP (a rajzolatba belefoglalt kötőelem MP )
Feltöltés ideje: a feltöltéshez és aktiváláshoz szükséges idő
Időtartam: a idő ameddig a rajzolat a mágikus hatást fenn tartja.
Sérülésveszély: a alap % amennyi a jel harcbani sérülésének veszélyeTetoválások listája
- Látójel - Hallójel - Macskaszem - Őrző szem - Kígyószem - Erő Bélyeg - Méregtől óvó jel - Átoktól óvó jel - Rontástól óvó jel - Harci bélyeg - Befolyásolás bélyege - Villámtagadó bélyeg - Szellem / Lidérctest - Fantomtest - Méregpohár - Sárkánypikkely jele - Érzelmek bástyája - Smaragd jele - Hatalom Bélyege Forrás: Rúna magazin I. Évfolyam 5. Szám 1994. Július – IV. Évfolyam 4. Szám 1998. Augusztus Szerző(k): Csigás Gábor és Kovi – M.A.G.U.S. Lista Archívumban található anyag alapján Novák Csanád Talán élő link még: http://opal1.rmki.kfki.hu/magus/tarhaz
Folytatás következik
| |
| | | Kabata Norobu Kaland Mester
Hozzászólások száma : 896 Age : 48 Státusz : Citrom Cápa Kultursperma Getyvarek Registration date : 2008. Apr. 09.
| Tárgy: Re: Tetoválások Csüt. Szept. 25, 2008 6:02 pm | |
| Mágikus Tetoválások
Látójel
Tetoválás neve: Látójel Mana – pont: 7 (7) Feltöltés ideje: 1 perc (6 kör) Időtartam: 6 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
Ezt a jelet viselője bal szeme alá szokás tetoválni. A rajzolat képessé teszi a használót, hogy látása kétszerte élesebb legyen az addiginál.
Hallójel
Tetoválás neve: Hallójel Mana – pont: 7 (7) Feltöltés ideje: 1 perc (6 kör) Időtartam: 6 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
A jelet rendszerint valamelyik fül mögé, a fejbőrre rajzolják. A tetoválás hatására a hallás kétszer élesebb lesz, s a felhasználó képes zajban is kiszűrni a számára fontos hangokat.
Macskaszem
Tetoválás neve: Macskaszem Mana – pont: 7 (7) Feltöltés ideje: 1 perc (6 kör) Időtartam: 6 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
A jelet a jobb szem alá tetoválják. Hatására a használó az ultralátás képességére tesz szert (20 m távolságig) és képessé válik a 2E láthatatlanság érzékelésére is.
Őrző szem
Tetoválás neve: Őrző szem Mana – pont: 10 / 20 (7) Feltöltés ideje: 1 perc (6 kör) Időtartam: 30 perc (opcionálisan +10 MP – ért 6 órás időtartam) Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
Ez a mágikus rajzolat a használó homlokát ékteleníti. Este elalvás előtt szokás aktiválni, ugyanis alvás alatt a szem ébren őrködik. Ahhoz, hogy a használót ilyenkor meglephessék, -40% - kal kell a lopakodási esélyt dobni (esetleg láthatatlanná kell válni), ellenkező esetben a „szem” felébreszti a tulajdonosát. A pszi Emlékfelidézés diszciplínával felidézhetők azok a események, melyeket a „szem” működése alatt a helyszínen történtek és láthatott.
Kígyószem
Tetoválás neve: Kígyószem Mana – pont: 15 (7) Feltöltés ideje: 1 perc (6 kör) Időtartam: 1 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
Ezen mágikus rajzolat a használó homlokát ékteleníti, ezüstdínárnyi nagyságban. Azoknak, akik ellenséges szándékkal közelednek a használó felé, és látják a jelet, Asztrális mágiaellenállást kell tenniük akkora Erősség ellen, amennyi a használó Tsz – ének az ötszöröse + a használó Asztráljának a 10 feletti része. Aki elvéti mágiaellenállását, eszelősen rettegni fog, és semmit sem mer tenni a jel viselője ellen, az időtartam leteltéig. A félelem hatóidő lejártával is csak lassan, fokozatosan múlik, s az áldozat nem lesz tisztában azzal sem, mi okozta az előbbi rettegését. Forrás: Rúna magazin I. Évfolyam 5. Szám Szerző(k): Csigás Gábor és KoviFolytatás következik
A hozzászólást Kabata Norobu összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Szept. 27, 2008 4:33 pm-kor. | |
| | | Kabata Norobu Kaland Mester
| Tárgy: Re: Tetoválások Szomb. Szept. 27, 2008 4:31 pm | |
| Mágikus Tetoválások
Méregtől óvó jel
Tetoválás neve: Méregtől óvó jel Mana – pont: 29 (7) Feltöltés ideje: 5 perc Időtartam: 6 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
A mágikus rajzolat a szív fölött helyezkedik el. Ha a használót az időtartam alatt mérgezés éri, akkor egyetlen alkalommal kétszer dobhat méregellenállásra, ( mindkét dobásra +4 – et kap )és a két dobás közül a jobbik számít. A jel csak egy mérgezéstől védi meg a használót, azaz a mágikus energia eltávozik a rajzolatból, amint a méreg kerül a alkalmazó szervezetébe.
Átoktól óvó jel
Tetoválás neve: Átoktól óvó jel Mana – pont: 29 (7) Feltöltés ideje: 5 perc Időtartam: 6 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
A mágikus rajzolat a szív fölött helyezkedik el. Ha a használót az időtartam alatt Átokmágiával támadják, akkor egyetlen alkalommal kétszer dobhat mentődobást, ( mindkét dobásra +4 – et kap )és a két dobás közül a jobbik számít. A jel csak egy Átokmágiától védi meg a használót, azaz a mágikus energia eltávozik a rajzolatból, amint megátkozzák az alkalmazót.
Rontástól óvó jel
Tetoválás neve: Rontástól óvó jel Mana – pont: 29 (7) Feltöltés ideje: 5 perc Időtartam: 6 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
A mágikus rajzolat a szív fölött helyezkedik el. Ha a használót az időtartam alatt Rontásmágiával támadják, akkor egyetlen alkalommal kétszer dobhat mentődobást, ( egészség próbát ) mindkét dobásra +4 – et kap és a két dobás közül a jobbik számít. A jel csak egy Rontástól védi meg a használót, azaz a mágikus energia eltávozik a rajzolatból, amint Rontással támadják az alkalmazót.
Erő Bélyeg
Tetoválás neve: Erő Bélyeg Mana – pont: 15 (7) Feltöltés ideje: 5 perc Időtartam: 30 perc Sérülésveszély: 15% tenyérnyi nagyságú
A jelet a megerősítendő végtag (általában kar) felső részére tetoválják. Hatására a alkalmazó tetovált végtagja rendkívül megerősödik : az időtartam lejártáig +4 – et kap az erejére. A rajzolat tenyérnyi nagyságú.
Harci bélyeg
Tetoválás neve: Harci bélyeg Mana – pont: 23 (7) Feltöltés ideje: 5 perc Időtartam: 30 perc Sérülésveszély: 25% beborítja a egész fegyvert forgató kart
A jelet a fegyverforgató kézre tetoválják, s a rajzolat beborítja az egész kart. A rajzolat sérülésének esélye harcban : 25% A tetoválás hatására a alkalmazó sebesebben forgatja a fegyverét. Az időtartam lejártáig ha a fegyvere erre alkalmas ( kétszer lehet vele támadni egy körben ) akkor minden második körben +1 támadási lehetőséget kap.
Befolyásolás bélyege
Tetoválás neve: Befolyásolás bélyege Mana – pont: 25 (7) Feltöltés ideje: 1 perc Időtartam: 1 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
Ezen tetoválás a alkalmazó bal kézfejére kerül. Segítségével a alkalmazó mentális hatalma időlegesen megnő. Ez annyit tesz, hogy az időtartam alatt minden a alkalmazó által létrehozott varázslat vagy Pszi – diszciplína, amely ellen az áldozatnak Mentális mágiaellenállást kell dobnia, annyival nagyobb Erősséggel jön létre, mint amennyi a boszorkánymester Tsz – jének kétszerese, plusz a Akaraterejének és a Intelligenciájának a tíz feletti része.
Villámtagadó bélyeg
Tetoválás neve: Villámtagadó bélyeg Mana – pont: 28 (7) Feltöltés ideje: 1 óra Időtartam: lásd leírás Sérülésveszély: 15% tenyérnyi nagyságú
A tetoválást a mellkas közepére kell felrajzolni. A feltöltéstől egészen addig megőrzi energiáját, míg a hordozóját Villám alapú támadás nem éri. A jel képes 3E – nyi Villámágiát semlegesíteni, vagy annál erősebbet 3E – vel gyengíteni. A jelet csak akkor lehet újratölteni, ha a 3E villámot már elnyelt.
Szellem / Lidérctest
Tetoválás neve: Szellem / Lidérctest Mana – pont: 20/35 (7) Feltöltés ideje: 2 perc Időtartam: 30 perc Sérülésveszély: 15% tenyérnyi nagyságú
A mágikus rajzolatot a köldök köré tetoválják. Feltöltve a alkalmazó teste ( csak a teste, ruházata és eszközei nem) I. vagy II. fokon légiessé válik. Képessé válik rá, hogy átmenjen kőfalakon, II. fokon áthaladnak testén a fémfegyverek, mágikus tárgyak azonban útját állják, s varázserővel felruházott fegyverek sebezni is képesek. ( Lásd varázslói mozaikmágia, természeti anyagok mozaikmágiája, légiesség…. )
Fantomtest
Tetoválás neve: Fantomtest Mana – pont: 22 (7) Feltöltés ideje:5 perc Időtartam: 30 perc Sérülésveszély: 20% derékon körbefutó tetoválás
A tetoválás a alkalmazó derekát borítja, akár egy öv. Feltöltve képessé teszi alkalmazóját, hogy teste (mely felszerelésével együtt sem lehet nehezebb 100 kg – nál ) a levegőbe emelkedjen és legfeljebb egy futó ember sebességével repüljön, az időtartam lejártáig.
Méregpohár
Tetoválás neve: Méregpohár Mana – pont: 29 (7) Feltöltés ideje: 1 perc Időtartam: 6 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
Ez a mágikus rajzolat a alkalmazó bal tenyerébe kerül. Hatására a alkalmazó az időtartam alatt annyi adag légnemű vagy folyékony mérget tárolhat a jelben, amennyi a alkalmazó Tsz – jének a kétszerese. Azonban legfeljebb annyiadik szintű mérget tárolhat így, amennyi a hordozó aktuális Ép – inek a száma. Ha valamelyik méreg szintje ezt meghaladja, vagy az Ép – k csökkennek a szint alá, akkor 50% eséllyel az adott méreg kiszabadul a tetoválásból, és megtámadja a hordozóját.
Sárkánypikkely jele
Tetoválás neve: Sárkánypikkely jele Mana – pont: 25 (7) Feltöltés ideje: 1 perc Időtartam: 1 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
A jelet a jobb mellkasra tetoválják. hatására a alkalmazó teste (ruhája és felszerelése nem ) ellenállóvá válik a Tűzzel szemben. A közönséges tüzekkel szemben Tsz * 2E, míg mágikus tüzekkel szemben Tsz – 1E védelmet nyújt a időtartam lejártáig.
Érzelmek bástyája
Tetoválás neve: Érzelmek bástyája Mana – pont: 25 (7) Feltöltés ideje: 1 perc Időtartam: 1 óra Sérülésveszély: 5% ezüstérme méretű
A jelet a halántékra szokás tetoválni. Feltöltéskor a alkalmazó asztrálteste körül mágikus védelem alakul ki, amely megnehezíti a befelé, de a kifelé mozgó asztrális energiák áramlását is. Az időtartam alatt a alkalmazó annyi plussz AME – t kap, amennyi Tsz – jének a kétszerese, míg az ő kifelé irányuló asztrális energiái Tsz – nyi Erősséggel csökkenek.
Smaragd jele
Tetoválás neve: Smaragd jele Mana – pont: 17 (7) Feltöltés ideje: 5 perc Időtartam: végleges, lásd leírás Sérülésveszély: 10% ökölnyi méretű
A hozzávetőlegesen ökölnyi méretű bélyeg bárhol elhelyezhető a alkalmazó testén, csupán annyit kell szem előtt tartania, hogy amikor használni kívánja, meg kell érintenie a jelet. A feltöltött tetoválás képes lesz Életerő raktározására, azaz helyettesíti a varázslathoz szükséges drágakövet. A alkalmazó minden Tsz – je után 1 Ép vagy 4 Fp tárolására képes. Ha a alkalmazót Életerővel manipuláló támadás éri, akkor először a jelben tárolt energiából kell levonni a sebzést. Ha a tetoválást harcban eltalálják, a belefoglalt Mp – okon kívül, a tárolt életerő is elszabadul, és sebzi pluszban a alkalmazót, minden Ép 2 Mp – nak és minden 2 Fp 1 Mp – nak felel meg.
Hatalom Bélyege
Tetoválás neve: Hatalom Bélyege Mana – pont: lásd leírásban (7) Feltöltés ideje: 5 perc Időtartam: végleges lásd leírásban Sérülésveszély: 15% tenyérnyi méretű
A hatalom amulettjét helyettesíti ez a tetoválás. ( Töltési, kinyerési módot lásd ott ) A testen bárhová elhelyezhető, s akár több is használható belőle, szem előtt tartandó azonban, hogy a töltéshez és kinyeréshez meg kell érinteni. Mérete miatt 15% az esélye, hogy harcban eltalálhatják. Ilyenkor a jelben foglalt alap Mp sebzésén felül , minden benne tárolt Mp után k6/3 Fp vesztés jár. Forrás: Rúna magazin I. Évfolyam 5. Szám – IV. Évfolyam 4. Szám Szerző(k): Csigás Gábor és Kovi – M.A.G.U.S. Lista Archívumban található anyag alapján Novák Csanád | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Tetoválások | |
| |
| | | | Tetoválások | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|